Τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια «μόνο με υιοθεσία», αποφάσισε ο Μητσοτάκης

09:52 8/1/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ανοίξει το διάλογο για τη ρύθμιση σχετικά με το γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, που προκαλεί αντιδράσεις στο εσωκομματικό της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναλύσει το νομικό πλαίσιο της ρύθμισης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ την Τετάρτη (10/1).

Θυμίζουμε πως στη διάρκεια των γιορτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως αυτή την ώρα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει η ρύθμιση και προέχει να υπάρξει ενημέρωση

για το περιεχόμενό της.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε, λοιπόν, να ανοίξει το διάλογο και να παρουσιάσει το περιεχόμενο της ρύθμισης που θα αφορά το πλαίσιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και κατ΄επέκταση για την απόκτηση παιδιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει σαφές πως νομικά ο γάμος δεν μπορεί να μη δίνει και το δικαίωμα τεκνοθεσίας. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρξει ένας αστερίσκος. Θα επιτρέπεται δηλαδή υιοθεσία, αλλά όχι η απόκτηση παιδιού με παρένθετη μητέρα.

Με δεδομένες τις αντιδράσεις εντός της ΝΔ, το νομικό επιτελείο του Μαξίμου έχει ετοιμάσει δηλαδή ένα νόμο που συνδέει την τεκνοθεσία με διαδικασίες που ουσιαστικά διασφαλίζουν ότι το ζευγάρι είναι ικανό να μεγαλώσει παιδιά.

Δεν θα μπορεί το κάθε ζευγάρι να αποκτά παιδί με παρένθετη μητέρα, αλλά θα πρέπει να περνά μέσα από τα... γρανάζια της γραφειοκρατίας για την υιοθεσία.

Ερωτηματικό αποτελεί το αν διασφαλίζονται ζεγάρια που έχουν ήδη αποκτήσει παιδιά.

Επίσης, αναμένεται με ενδιαφέρον αν αυτός ο... ελιγμός μπορεί να κάμψει τις αντιδράσεις εντός ΝΔ. Κάτι τέτοιο βέβαια κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι με δεδομένο ότι το πρόβλημα των περισσότερων από αυτούς που αντιδρούν δεν είναι ο τρόπος απόκτησης παιδιών, αλλά το να μην υπάρχει επίσημα ζευγάρι του ίδιου φύλου με παιδί. Αυτή είναι άλλωστε και η στάση της εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει το διάλογο, αλλά δεν είναι σαφές αν θα δώσει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το χρόνο που θα φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Αναμένονται, όμως, οι πρώτες αντιδράσεις από τους διαφωνούντες, αλλά και οι δημοσκοπήσεις μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη που λογικά θα κρίνουν τις εξελίξεις. Στόχος του Μαξίμου είναι πάντως η παρέμβαση να ψηφιστεί πριν από τις ευρωεκλογές.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#ομόφυλα_ζευγάρια #Μητσοτακης #υιοθεσία #ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ #ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ_ΜΗΤΕΡΑ
Keywords
Αναζητήσεις
teknothesia-apo-omofyla-zevgaria-mono-me-yiothesia-apofasise-o-mitsotakis.htm
Τυχαία Θέματα