Τεχνητή Νοημοσύνη: Στο Κογκρέσο οι επικεφαλής τεχνολογικών κολοσσών

Στο Καπιτώλιο θα υποδεχτεί σήμερα ο πρόεδρος της αμερικανικής Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, τους ηγέτες των τεχνολογικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο Έλον Μασκ, Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο Σουντάρ Πιτσάι, για κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση με θέμα τη θέσπιση ασφαλιστικών δικλείδων για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσκεκλημένοι είναι επίσης ο Σαμ Αλτμαν της OpenAI, ο Γένσεν Χουάνγκ της Nvidia, ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft, ο Αρβιντ Κρίσνα της IBM , ο Μπιλ Γκέιτς, η πρόεδρος της AFL-CIO Λιζ Σούλερ και οι γερουσιαστές Μάικ Ράουντς, Μάρτιν Χάινριχ και Τοντ Γιανγκ.

Αυτήν την εβδομάδα, το Κογκρέσο οργανώνει τρεις χωριστές ακροάσεις σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τσακ Σούμερ, σημείωσε ότι «για το Κογκρέσο η θέσπιση νομοθεσίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα από τα πλέον περίπλοκα και σημαντικά θέματα που έχει ποτέ αντιμετωπίσει το Σώμα».

Οι ρυθμιστικές αρχές αγωνίζονται να σχεδιάσουν κανόνες που θα διέπουν την χρήση της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης, που έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει κείμενο και εικόνα η τεχνητή προέλευση της οποίας είναι μη ανιχνεύσιμη κατ' ουσίαν.

Adobe, IBM, Nvidia και πέντε ακόμη εταιρείες ανακοίνωσαν χθες ότι υπέγραψαν τις δεσμεύσεις του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι οποίες απαιτούν την λήψη μέτρων για να διασφαλισθεί ότι τα προϊόντα Τεχνητής Νοημοσύνης των εταιρειών είναι ασφαλή και δεν θα χρησιμοποιούνται για καταστροφικούς στόχους πριν κυκλοφορήσουν. Παράλληλα, οι Google, OpenAI και Microsoft υπέγραψαν τις δεσμεύσεις αυτές τον Ιούλιο.

Ο Λευκός Οίκος επεξεργάζεται επίσης προεδρικό διάταγμα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κονγκρέσοτεχνητή νοημοσύνηΈλον ΜασκΜαρκ Ζούγκενμπεργκ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τεχνητή Νοημοσύνη, Κογκρέσο,techniti noimosyni, kogkreso