Τεχνητή νοημοσύνη: Ποια είναι η πλατφόρμα που μαζεύει εκατομμύρια επενδύσεων

Περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές έχει συγκεντρώσει η Synthesia, μια πλατφόρμα ψηφιακών μέσων που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το CNBC.

Η επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο συγκέντρωσε τα κεφάλαια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Accel, μία εταιρεία που είχε επενδύσει από τις πρώτες στο Facebook, το Slack

και το Spotify. Η Nvidia μπήκε ως στρατηγικός επενδυτής, τοποθετώντας ένα άγνωστο χρηματικό ποσό.

Η Synthesia ιδρύθηκε το 2017 από τους ερευνητές και επιχειρηματίες Victor Riparbelli, Matthias Niessner, Steffen Tjerrild και Lourdes Agapito και αναπτύσσει λογισμικό που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά avatar για να προσφέρουν εταιρικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά βίντεο σε περισσότερες από 120 διαφορετικές γλώσσες.

Στοχεύει στο να εξαλείψει τις κάμερες, τα μικρόφωνα, τους ηθοποιούς, τις μακροσκελείς επεξεργασίες και άλλα κόστη από την επαγγελματική διαδικασία παραγωγής βίντεο. Για να το κάνει αυτό, η Synthesia δημιούργησε κινούμενα avatars που μοιάζουν και ακούγονται σαν άνθρωποι, αλλά δημιουργούνται από AI. Τα avatar βασίζονται σε πραγματικούς ηθοποιούς που μιλούν μπροστά σε μια πράσινη οθόνη.

«Η παραγωγικότητα μπορεί να βελτιωθεί, επειδή μειώνεται το κόστος παραγωγής του βίντεο σε αυτό της δημιουργίας ενός PowerPoint», δήλωσε στο CNBC ο Philippe Botteri επικεφαλής επενδυτής στη σειρά C της Synthesia, προσθέτοντας ότι η υιοθέτηση του βίντεο έχει πολλαπλασιαστεί από τις καταναλωτικές πλατφόρμες όπως το YouTube, το Netflix και το TikTok.

«Όταν σκεφτόμαστε τις δυνατότητες της εταιρείας και την αποτίμηση, σκεφτόμαστε τι μπορεί να αποφέρει, στην περίπτωση της Synthesia, απλώς ξύνουμε την επιφάνεια», είπε ο Philippe Botteri.

Η διαφορά της με το ChatGPT

Η Synthesia είναι μια μορφή δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, παρόμοια με το ChatGPT της OpenAI. Αλλά η εταιρεία λέει ότι εργάζεται πάνω στη δική της ιδιόκτητη γενεσιουργό AI εδώ και χρόνια, και ότι παρόλο που το ChatGPT μπορεί να έχει μόλις πρόσφατα εμφανιστεί στη δημόσια συνείδηση, η ίδια η γενεσιουργός AI δεν είναι μια νέα τεχνολογία.

Το Business Insider ανέφερε προηγουμένως ότι η Synthesia βρισκόταν σε συζητήσεις με επενδυτές για την άντληση 50 έως 75 εκατ. δολαρίων σε νέα κεφάλαια με αποτίμηση περίπου 1 δισ. δολάρια.

Η έκθεση δεν περιλάμβανε λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή της Nvidia, ούτε ανέφερε το συνολικό ποσό των 90 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκε.

SYNTHESIAAIτεχνητή νοημοσύνηNvidia
Keywords
Αναζητήσεις
techniti-noimosyni-poia-einai-i-platforma-pou-mazevei-ekatommyria-ependyseon.htm
Τυχαία Θέματα