Τα στοιχεία από Κίνα δίνουν ώθηση στο πετρέλαιο-Ανεβαίνει το αέριο

Συνεχίζει να διατηρεί ανοδική πορεία το πετρέλαιο, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Πέμπτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,60 % στα 82,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent σημειώνει άνοδο 0,50% στα 85,67 δολάρια το βαρέλι.

Προς το παρόν, οι τιμές του πετρελαίου οδεύουν προς εβδομαδιαία άνοδο, με τα στοιχεία

της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δείχνουν πιο μειωμένες από το αναμενόμενο προμήθειες αργού.

Στο μεταξύ, ο δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) στην Κίνα, αυξήθηκε στο 49,7 από 49,3 τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής, αλλά παρέμεινε κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που οριοθετεί τη συρρίκνωση από την επέκταση.

Παράλληλα, οι αναλυτές αναμένουν ότι η Σαουδική Αραβία θα προχωρήσει στην παράταση της μείωσης της προσφοράς πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι Σαουδάραβες εισήγαγαν τον πρόσθετο περιορισμό της προσφοράς τον Ιούλιο και επανεξετάζουν την παράτασή της σε μηνιαία βάση.

Είκοσι από τους 25 εμπόρους και αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg προβλέπουν ότι το βασίλειο θα συνεχίσει το μέτρο για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα. Αρκετοί εκπρόσωποι του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του προέβλεψαν ιδιωτικά το ίδιο αποτέλεσμα.

Ξανά σε άνοδο το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται σήμερα και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς κερδίζουν 3,09% στα 37,105 ευρώ η μεγαβατώρα.

Παράλληλα, ο χρυσός χάνει 0,09% στα 1.971,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,54% στα 24,60 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κινείται πτωτικά 0,95% στα 3,8078 δολάρια η λίβρα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΤιμές
Keywords
Τυχαία Θέματα