Τα μαντάτα από τις ΗΠΑ «ανεβάζουν» και τα κρυπτονομίσματα

15:25 2/6/2023 - Πηγή: Reporter

Στα «πράσινα» διαπραγματεύονται τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Παρασκευή (2/6), ακολουθώντας το θετικό κλίμα που επικρατεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά την επίτευξη συμφωνίας για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο του χρέους πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη και μια μέρα αργότερα και από τη Γερουσία.

Το Bitcoin έχει ξεπεράσει τα 27.000 δολάρια, αν και δεν φαίνεται να

επηρεάστηκε τόσο θετικά όσο άλλα κρυπτονομίσματα από τις εξελίξεις. Ο Μπομπ Μπάξλεϊ, CTO της πλατφόρμας υποδομής DeFi Maverick Protocol, είπε στο CoinDesk ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων στρέφονται τώρα στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ που πρέπει να αναπληρώσει τον γενικό λογαριασμό του, ο οποίος έχει συρρικνωθεί τους τελευταίους μήνες. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη ρευστότητα που θα ήταν διαφορετικά διαθέσιμη για επενδύσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

«Ο κίνδυνος εδώ είναι ότι τα περίπου τρισεκατομμύρια δολάρια που επιστρέφουν στον γενικό λογαριασμό θα μπορούσαν να απορροφήσουν ένα τεράστιο ποσό ρευστότητας από την αγορά», έγραψε ο Μπάκλεϊ. «Κάτι τέτοιο συνέβη το 2019 και η πίεση που τοποθετήθηκε στην αγορά ουσιαστικά ανάγκασε την Federal Reserve να παρέμβει και να προσθέσει ρευστότητα έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψει μια πλήρη κρίση. Έτσι, εν ολίγοις, μόνο και μόνο επειδή επιτεύχθηκε μια συμφωνία δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεφύγει ακόμα», επεσήμανε.

Την ίδια ώρα, παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την πιθανότητα για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Ο Μπάξλεϊ, πάντως, αισιοδοξεί, καθώς οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων φαίνονται «να είναι σε μια γενική φάση συσσώρευσης».

«Οι κινούμενοι μέσοι όροι δείχνουν ουδέτερο ή ίσως λίγο πιο ανοδικό κλίμα, υποδηλώνοντας ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία οικοδόμησης ενός άλλου θεμελίου για ένα άλλο σκέλος προς τα πάνω», εξήγησε, σημειώνοντας ότι οι αγορές είχαν ήδη τιμολογήσει πιθανές αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίες στο παρελθόν έχουν κλονίσει τις τιμές.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στην εποχή μας είναι η ρευστότητα. Και πολλά από αυτά που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες πιθανότατα εξαρτώνται από το πόσο προσεκτικά μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιήσει τη διαδικασία αναπλήρωσης. Υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι επενδυτές ακολουθούν μια μάλλον προσεκτική προσέγγιση αυτή τη στιγμή».

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin έχει αυξηθεί στα 525 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει δεχθεί άλλο ένα πλήγμα και έχει πέσει στο 46% αφού ξεπέρασε το 46,5% την περασμένη εβδομάδα.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, έχει ανακτήσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πρόσφατες απώλειες και ανέρχεται πλέον σε 1,140 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Bitcoin ενισχύεται 0,93% στα 27.131,58 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 1,89% στα 1.895,46 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ενισχύεται 2,53% στα 21,26 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 3,62% στο 0,37643500 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,90% στα 5,27 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,53% στο 0,07220893 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 0,37% στο 0,00000850 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

κρυπτονομίσματαBitcoinethereumκρυπτονόμισμα
Keywords
Τυχαία Θέματα