Σύστημα AI διαπραγματεύτηκε συμβόλαιο χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση

H Tεχνητή Nοημοσύνη απέδειξε για πρώτη φορά την ικανότητά της να διαπραγματευtεί αυτόνομα ένα συμβόλαιο με μία άλλη Τεχνητή Νοημοσύνη, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Η βρετανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Luminance ανέπτυξε ένα σύστημα AI, που βασίζεται στο δικό της μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM), για την αυτόματη ανάλυση και την πραγματοποίηση αλλαγών σε συμβόλαια. Τα LLM είναι ένας τύπος αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να επιτύχει γλωσσική επεξεργασία και παραγωγή λόγου για

γενικούς σκοπούς.

Η Jaeger Glucina, επικεφαλής του προσωπικού και διευθύνων σύμβουλος της Luminance, δήλωσε ότι η νέα τεχνητή νοημοσύνη της εταιρείας έχει στόχο να εξαλείψει τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν, σε καθημερινή βάση, οι δικηγόροι.

Σύμφωνα με την Glucina, ο αυτόματος πιλότος «αναλαμβάνει τις καθημερινές διαπραγματεύσεις, απελευθερώνοντας τους δικηγόρους, ώστε να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους εκεί που μετράει και να μην αναλώνονται σε αυτού του είδους τις εργασίες».

«Πρόκειται για τεχνητή νοημοσύνη που διαπραγματεύεται με τεχνητή νοημοσύνη, από τη δημιουργία ενός συμβολαίου στο Word μέχρι τη διαπραγμάτευση των όρων και τη μετάβασή της στο DocuSign", είπε, προσθέτοντας πως «Όλα αυτά τα χειρίζεται πλέον η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία δεν είναι μόνο νομικά εκπαιδευμένη, κάτι το οποίο έχουμε τονίσει πως είναι πολύ σημαντικό, αλλά επίσης, κατανοεί την επιχείρησή σας».

Η λειτουργία Autopilot της Luminance είναι πολύ πιο προηγμένη από το Lumi, το chatbot της εταιρείας, που θυμίζει το ChatGPT.

Νομικός «συγκυβερνήτης»

Αυτό το εργαλείο, το οποίο, σύμφωνα με τη Luminance, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί περισσότερο ως ένας νομικός «συγκυβερνήτης», επιτρέπει στους δικηγόρους να αναζητούν και να αναθεωρούν τμήματα μιας σύμβασης, ώστε να εντοπίζουν τυχόν κόκκινες σημαίες ή ρήτρες που μπορεί να είναι προβληματικές.

Με τον αυτόματο πιλότο, το λογισμικό μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από έναν άνθρωπο, αν και οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να εξετάζουν κάθε βήμα της διαδικασίας, και διατηρεί αρχείο καταγραφής όλων των αλλαγών που πραγματοποιούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με το CNBC, η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι εξαιρετικά γρήγορη. Μπορεί να αναλύσει το κείμενο, να κάνει αλλαγές και να ολοκληρώσει ένα συμβόλαιο μέσα σε λίγα λεπτά.

Πώς λειτουργεί ο νομικός «αυτόματος πιλότος»;

Σε κάθε πλευρά της σύμβασης βρίσκονται δύο δικηγόροι, ο γενικός συνήγορος της Luminance και ο συνήγορος ενός πελάτη της Luminance, της ερευνητικής εταιρείας ProSapient.

Δύο οθόνες, μία σε κάθε πλευρά της αίθουσας, δείχνουν φωτογραφίες των δικηγόρων που συμμετέχουν στη διαδικασία, όμως στην πραγματικότητα, αυτοί που αναλύουν τη σύμβαση, εξετάζουν το περιεχόμενό της και διατυπώνουν συστάσεις είναι προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

Στην επίδειξη, οι συνήγοροι AI διαπραγματεύονται μια σύμβαση εμπιστευτικότητας ή NDA, την οποία το ένα μέρος θέλει να πείσει το άλλο να υπογράψει. Οι NDAs δημιουργούν έναν «φόβο» για το νομικό επάγγελμα, καθώς επιβάλλουν αυστηρά όρια εμπιστευτικότητας και απαιτούν μακροχρόνιο έλεγχο, δήλωσε η Glucina.

«Οι εμπορικές ομάδες συχνά περιμένουν από τις νομικές ομάδες να ολοκληρώσουν τα NDA τους προκειμένου να προχωρήσουν τα πράγματα στο επόμενο στάδιο», πρόσθεσε. «Αυτό μπορεί να καθυστερήσει τα έσοδα, μπορεί να καθυστερήσει νέες επιχειρηματικές συνεργασίες και, γενικά, τις επιχειρηματικές συναλλαγές. Η εξάλειψη αυτού του φαινομένου θα έχει τεράστια επίδραση σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης».

Οι νομικές ομάδες των επιχειρήσεων ξοδεύουν περίπου το 80% του χρόνου τους στον έλεγχο και τη διαπραγμάτευση εγγράφων «ρουτίνας», σύμφωνα με τη Glucina.

Το λογισμικό της Luminance ξεκινά με την επισήμανση των αμφισβητούμενων ρητρών με κόκκινο χρώμα. Αυτές οι ρήτρες στη συνέχεια αλλάζουν σε κάτι πιο κατάλληλο, ενώ η τενχητή νοημοσύνη διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής των αλλαγών που έγιναν, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Η τεχνητή νοημοσύνη λαμβάνει υπόψη τις προτιμήσεις των εταιρειών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται, συνήθως, τις συμβάσεις.

Για παράδειγμα, η NDA προτείνει εξαετή διάρκεια σύμβασης. Όμως, αυτό είναι ενάντια στην πολιτική της Luminance. Η τεχνητή νοημοσύνη το αναγνωρίζει αυτό και, στη συνέχεια, επανασχεδιάζει αυτόματα τη σύμβαση, προτείνοντας τριετή διάρκεια.

H Glucina είπε πως είναι πιο λογικό να χρησιμοποιείται ένα εργαλείο όπως το Luminance Autopilot παρά κάποιο λογισμικό όπως αυτό της OpenAI, καθώς το Luminance Autopilot είναι ειδικά προσαρμοσμένο στον νομικό κλάδο, ενώ εργαλεία όπως το ChatGPT, το Dall-E και το Claude της Anthropic αποτελούν πλατφόρμες γενικής χρήσης.

Το ίδιο πιστεύει και η Peel Hunt, η βρετανική επενδυτική τράπεζα, κάτι που έκανε γνωστό και στους πελάτες της.

«Πιστεύουμε ότι οι εταιρείες θα αξιοποιήσουν ειδικά για τον τομέα ή/και ιδιωτικά σύνολα δεδομένων (π.χ. δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας), για να μετατρέψουν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα γενικού σκοπού (LLM) σε ειδικά για τον τομέα τους», ανέφερε ομάδα αναλυτών της εταιρείας.

«Αυτά θα πρέπει να παρέχουν ανώτερες επιδόσεις από τα γενικής χρήσης LLM όπως αυτά των OpenAI, Anthropic, Cohere κ.λπ.».

Η Luminance δεν αποκάλυψε το κόστος που θα έχει η αγορά του λογισμικού της. Η εταιρεία προσφέρει ετήσια συνδρομητικά πακέτα που επιτρέπουν την πρόσβαση (στα προϊόντα της) σε απεριόριστο αριθμό χρηστών, ενώ στους πελάτες της περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Koch Industries και η Hitachi Vantara, συμβουλευτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία.

AIτεχνητή νοημοσύνησυμβόλαιαδιαπραγματευτέςΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
systima-ai-diapragmateftike-symvolaio-choris-kamia-anthropini-paremvasi.htm
Τυχαία Θέματα