ΣΥΡΙΖΑ: Στις κάλπες για Κασσελάκη ή Αχτσιόγλου-Μεγάλη η συμμετοχή

Μεγάλη είναι η συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τη νέα προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ μέχρι στιγμής η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 ενώ θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 20:00, εκτός και αν υπάρχει αθρόα

προσέλευση όπως και στον α' γύρο και δοθεί παράταση. Δύο ώρες αργότερα αναμένεται το ασφαλές αποτέλεσμα που θα αναδείξει ποιος θα επικρατήσει.

Στις δύο πρώτες ώρες (συγκεκριμένα μέχρι τις 09:50 π.μ.) είχαν ψηφίσει 19.000 μέλη του κόμματος. Μέχρι τις 10:30 είχαν ψηφίσει 27.737 άτομα, όταν στον πρώτο γύρο, την περασμένη Κυριακή, είχαν ψηφίσει 26.000 άτομα έως την ίδια ώρα.

Στις 11:00 είχαν ψηφίσει 35.000 μέλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ψηφίζουν πάνω από 270 άτομα το λεπτό.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι/όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς και τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παλιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Συνολικά, υπάρχουν 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι ψηφοφόροι

Για να ψηφίσει κάποιος για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία καταβάλλεται εκλογική συνδρομή 2 ευρώ, από την οποία εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που αδυνατούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

ΣΥΡΙΖΑκάλπεςεκλογέςΒ΄ΓΥΡΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-stis-kalpes-gia-kasselaki-i-achtsioglou-megali-i-symmetochi.htm
Τυχαία Θέματα