Συρίγος για Μ. Ανατολή: Περπατάμε πάνω στην κόψη ενός ξυραφιού

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος για γενικότερη ανάφλεξη είναι «απίστευτα υπαρκτός», μίλησε σε σημερινή του συνέντευξη ο Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, τόνισε: «Είμαστε πάνω στην κόψη ενός ξυραφιού αυτή τη στιγμή και περπατάμε και είναι, που θα μας κόψει, δεν θα μας κόψει, θα μας κόψει το επόμενο δευτερόλεπτο ή μπορεί να τη γλιτώσουμε για

λίγο ακόμη. Είναι σαφές ότι οι πιέσεις που ασκούνται είναι τρομακτικές».

Η Δύση θέλει να αποφευχθεί οποιαδήποτε γενίκευση της κρίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Συρίγος, ενώ σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, η Αμερική κινητοποιήθηκε σε υπέρτατο βαθμό.

Η Ελλάδα, ως προς το να αποφύγει να γίνει μέρος της κρίσης, το πιο βασικό σε αυτή τη φάση είναι η τρομοκρατία, ανέφερε ο κ. Συρίγος. «Γειτνιάζουμε με την περιοχή, χρειάζεται πολύ στενή συνεργασία των μυστικών μας υπηρεσιών με ξένες μυστικές υπηρεσίες για να υπάρχει διαρκής ροή πληροφοριών και να μην έχουμε καμία έκπληξη. Θυμίζω παλαιότερα περιστατικά, το City of Poros» προσέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως όλη η Δύση είναι στόχος.

ΣυρίγοςΜεσανατολικόΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
syrigos-gia-m-anatoli-perpatame-pano-stin-kopsi-enos-xyrafiou.htm
Τυχαία Θέματα