Συνεργασία Chevron-Oμίλου Αγγελικούση: Έρευνα για τη μεταφορά αμμωνίας με δεξαμενόπλοια

Η Chevron Corporation και ο Όμιλος Αγγελικούση ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και τη δημιουργία κοινοπραξίας, προκειμένου να ερευνήσουν το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα δεξαμενόπλοια στη μεταφορά αμμωνίας, ενός εκ των ναυτιλιακών καυσίμων «του μέλλοντος» με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα.

Η αμμωνία είναι φορέας υδρογόνου και πιστεύεται ότι έχει τη δυνατότητα να μειώσει την ένταση άνθρακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μέσω της κοινοπραξίας, ο Όμιλος Angelicoussis και η Chevron στοχεύουν να προωθήσουν την τεχνική και εμπορική σκοπιμότητα της αμμωνίας σε κλίμακα, ιδιαίτερα ως εξαγωγή

για αγορές πετροχημικών, ηλεκτρικής ενέργειας και κινητικότητας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον Όμιλο Angelicoussis σε αυτή τη μελέτη, να βοηθήσουμε στην προώθηση χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα και στην πρόοδο της θαλάσσιας μεταφοράς αμμωνίας», δήλωσε ο Mark Ross, Πρόεδρος της Chevron Shipping Company.

«Είμαι περήφανος για τη συνεργασία μεταξύ της Chevron Shipping, της Chevron New Energies και του Ομίλου Angelicoussis και ανυπομονώ να οδηγήσουμε την πρόοδο προς τους στόχους μας για την ενεργειακή μετάβαση».

«Μέσα από τη συνεργασία με τη Chevron Shipping Company σε αυτή τη μελέτη, στοχεύουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην προετοιμασία των βιομηχανιών μας για τη μετάβαση σε δραστηριότητες με χαμηλές εκπομπές άνθρακα», δήλωσε η Μαρία Αγγελικούση, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Αγγελικούση.

«Ο συνδυασμός της πολυετούς εμπειρίας μας στη θαλάσσια μεταφορά υγρών και αέριων πηγών ενέργειας με την τεράστια εμπειρία της Chevron στον κλάδο της ενέργειας παρέχει μια σταθερή βάση για αυτήν την προσπάθεια».

«Η αμμωνία έχει δυναμική ως φορέας υδρογόνου και θεωρείται μία από τις εναλλακτικές επιλογές καυσίμου για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας.

Πιστεύουμε ότι αυτή η μελέτη θα συμβάλει στον εντοπισμό των τεχνικών, λειτουργικών και εμπορικών προκλήσεων της μεταφοράς αμμωνίας και της χρήσης της ως καυσίμου με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο», δήλωσε ο Στέλιος Τρούλης, Διευθυντής του Green Ships and Energy Transition του Ομίλου Αγγελικούση.

ChevronΌμιλος ΑγγελικούσηΜαρία Αγγελικούσηαμμωνίαδεξαμενόπλοια
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα