Συνεχίστηκαν οι απώλειες στη Wall Street- «Βουτιά» για τον χρυσό

Με απώλειες αποχαιρέτησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, μετά τα αδύναμα στοιχεία στις λιανικές πωλήσεις αλλά και τα αρνητικά μηνύματα για την οικονομία των ΗΠΑ.

Οι κινήσεις των δεικτών, έρχονται μετά τα αδύναμα στοιχεία από το πεδίο των λιανικών πωλήσεων, οι οποίες μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο. Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν πτώση κατά 1% τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, αναθεωρήθηκαν ανοδικά τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο, σε πτώση κατά 0,2% αντί

του 0,4% που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

«Οι λιανικές πωλήσεις ήταν πιο αδύναμες από το αναμενόμενο, αλλά τα αρνητικά μηνύματα από τους δείκτες συνδέονται κυρίως με τις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου», έγραψε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

Από την άλλη, τα οικονομικά αποτελέσματα των κορυφαίων τραπεζών, οι οποίες εμφάνισαν μεγαλύτερα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2023, έδωσαν σήμερα μια αίσθηση αισιοδοξίας στην αγορά.

Ενδεικτικά, η JP Morgan σημείωσε ρεκόρ εσόδων, με κερδοφορία άνω του 50% ενώ τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo έκαναν άλμα 32%, με τη Citi να κινείται στο ίδιο θετικό κλίμα.

Στο μεταξύ, νέες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έφερε ξανά στο προσκήνιο η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), ο οποίος τόνισε ότι οι τελευταίες αιφνίδιες περικοπές στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου που ανακοίνωσε ο OPEC+ μπορεί να πλήξουν την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το CNBC, το οποίο επικαλείται στοιχεία από το δελτίο του Οργανισμού, υπογραμμίζεται ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά ενδέχεται να διογκώσουν το έλλειμμα στην προσφορά που αναμένεται κατά το β΄ εξάμηνο του 2023, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας ύφεσης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Dow Jones παρουσίασε πτώση 0,58% στις 33.833,11 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,38% και στις 4.132,10 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,52% στις 12.102,57 μονάδες.

Ήπια ανοδικά το πετρέλαιο

Παράλληλα, ήπια κέρδη σημείωσε το αμερικανικό αργό, καταγράφοντας άνοδο 0,35% στα 82,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κέρδισε 0,21% στα 86,27 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντικές απώλειες για τον χρυσό

Στον αντίποδα, μόλις μια μέρα αφού κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του, ο χρυσός «έκλεισε» με σημαντικά κέρδη το βράδυ της Παρασκευής (14/4).

Ειδικότερα, ο χρυσός έχασε 1,75% στα 2.019,35 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, το ασήμι διολίσθησε 1,63% στα 25,515 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός έχασε 0,15% στα 4,1173δολάρια η λίβρα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑWall StreetΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςΗΠΑπληθωρισμόςΠτώση
Keywords
Τυχαία Θέματα