Συμφωνία Ευρωκοινοβουλίου και 55 ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών για τις ευρωεκλογές!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέγραψε την Πέμπτη Μνημόνιο Συναντίληψης με την ENEX - το European News Exchange, που αντιπροσωπεύει 55 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σ’ όλο τον κόσμο.

Η εταιρική σχέση θα εμβαθύνει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών για να εξασφαλίσει ευρεία κάλυψη των ευρωεκλογών.

Με το Μνημόνιο

, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ENEX επιδιώκουν να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών επικοινωνίας του Κοινοβουλίου και των κεντρικών γραφείων της ENEX, να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και να ενισχύσουν τις άμεσες επαφές.

Η αποστολή της ENEX είναι να διευκολύνει την καλή και κατανοητή δημοσιογραφία για να επιτρέψει στα μέλη της να αναφέρουν καλύτερα τις υποθέσεις της ΕΕ, ώστε να μπορούν να ειπωθούν ιστορίες και να φωτιστεί η πολιτική, η συζήτηση και ο διάλογος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει συχνά τη σημασία της ύπαρξης ελεύθερων και ισορροπημένων μέσων ενημέρωσης για την ενίσχυση της διαφάνειας και τη διασφάλιση της διάδοσης σημαντικών εκλογικών πληροφοριών. Το Μνημόνιο Συνεννόησης υπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Othmar Karas, ο Jaume Duch, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Adrian Wells, Διευθύνων Σύμβουλος της ENEX.

«Αυτές οι ευρωπαϊκές εκλογές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κόσμο. Οι κρίσεις των τελευταίων ετών, από τον COVID-19, μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και το αυξημένο κόστος ζωής, μεταξύ άλλων, έχουν αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τις προσδοκίες των πολιτών για τον αντίκτυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το μέλλον τους και να συμμετέχουν πλήρως στα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Καθώς η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες λαμβάνουν τα νέα τους από την τηλεόραση, η συνεχιζόμενη συνεργασία μας με την ENEX, που υπογραμμίζεται από αυτό το Μνημόνιο Κατανόησης, μας βοηθά στην επιδίωξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Othmar Karas, πριν από την υπογραφή.

Ιστορικό: Η ENEX είναι μια ένωση κορυφαίων εμπορικών τηλεοπτικών φορέων που ιδρύθηκε το 1993 και εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Τα 55 μέλη της ENEX, εκ των οποίων τα 26 είναι από 24 χώρες της ΕΕ, προέρχονται από όλο τον κόσμο. Οι συνεργάτες ανταλλάσσουν καθημερινά τις πιο σχετικές ειδήσεις βίντεο και παρέχουν ο ένας στον άλλο τους απαραίτητους πόρους παραγωγής όταν υπάρχουν έκτακτες ειδήσεις ή ειδικές εκδηλώσεις. Το συντονιστικό κέντρο στο Λουξεμβούργο παραδίδει κάθε χρόνο περισσότερες από 32.000 ιστορίες και 3.000 ζωντανές πηγές.

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

#Ευρωκοινοβούλιο #Ιδιωτικοί_τηλεοπτικοί_σταθμοί #ευρωεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
symfonia-evrokoinovouliou-kai-55-idiotikon-tileoptikon-stathmon-gia-tis-evroekloges.htm
Τυχαία Θέματα