Σύγκρουση αεροπλάνων στο Τόκιο: 5 νεκροί στο αεροσκάφος της Ακτοφυλακής

16:31 2/1/2024 - Πηγή: Reporter

Στις φλόγες τυλίχθηκε αεροσκάφος της εταιρείας Japan Airlines στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του Τόκιο, του Χανέντα, αφού φαίνεται κατά την προσγείωση να συγκρούσθηκε με αεροσκάφος της Ακτοφυλακής.

Οι 379 επιβάτες του αεροσκάφους της Japan Airlines απομακρύνθηκαν ασφαλείς, αλλά πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο δεύτερο αεροπλάνο της ιαπωνικής Ακτοφυλακής εντοπίστηκαν νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες από το

δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, που επικαλείται την ιστοσελίδα Guardian. Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο πιλότος του αεροσκάφους κατάφερε να εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος, αλλά υπέστη σοβαρά τραύματα.

Η στιγμή που το φλεγόμενο αεροσκάφος της Japan Airlines κόβεται στα δύο

{https://twitter.com/SkyNews/status/1742120474165883299}

Το αεροπλάνο της ακτοφυλακής ετοιμαζόταν για πτήση πάνω από τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές.

Το Airbus A350 της Japan Airlines, που εκτελούσε την πτήση 516 από το αεροδρόμιο New Chitose στο Χοκάιντο, φέρεται να παρασύρθηκε από το αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πάρει φωτιά.

Οπτικό υλικό που μετέδωσε το δίκτυο έδειχνε φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα του αεροσκάφους. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι όλοι οι διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης έκλεισαν προσωρινά. Πλάνα έδειχναν τους επιβάτες να εκκενώνουν το αεροπλάνο από τις φουσκωτές τσουλήθρες και να τρέχουν μακριά από το φλεγόμενο αεροπλάνο.

{https://twitter.com/Dillonshrop06/status/1742115624212725965}

Το Υπουργείο Χωρών, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού ερευνά το περιστατικό. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι το αεροπλάνο μπορεί να προσγειώθηκε με τη μύτη.

Με ανάρτηση στο X, το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει ότι θέλει να διασφαλίσει ότι οι αρμόδιοι θα «αξιολογήσουν γρήγορα την έκταση της ζημιάς». Επισήμανε επίσης «πως θα προσπαθήσει να παρέχει την κατάλληλη ενημέρωση στο κοινό».

«Ένιωσα ένα αναπήδημα, σαν το αεροσκάφος να συγκρούεται με κάτι όταν προσγειωνόταν», είπε ένας από τους επιβάτες στους Japan Times. «Είδα μια σπίθα έξω από το παράθυρο και η καμπίνα γέμισε με αέρια και καπνό».

Ο Σουηδός Anton Deibe, 17 ετών, ο οποίος επέβαινε στο αεροπλάνο της Japan Airlines, δήλωσε στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet ότι «όλη η καμπίνα γέμισε καπνό μέσα σε λίγα λεπτά». «Πέσαμε στο πάτωμα. Μετά άνοιξαν οι πόρτες έκτακτης ανάγκης και τρέξαμε πάνω τους.

«Ήταν μια κόλαση. Δεν είχαμε ιδέα πού πάμε, οπότε τρέξαμε έξω στο αεροδρόμιο. Ήταν χάος», πρόσθεσε ο 17χρονος στην σουηδική εφημερίδα σύμφωνα με το πρακτορείο. Ο Debe ταξίδευε με τους γονείς και την αδερφή του.

Η Kaoru Ishii, η οποία περίμενε έξω από την πύλη άφιξης την 29χρονη κόρη της και τον φίλο της να επιστρέψουν με την πτήση είπε ότι νόμιζε πως η πτήση καθυστέρησε μέχρι να τηλεφωνήσει η κόρη της για να της εξηγήσει.

«Είπε ότι το αεροπλάνο είχε πάρει φωτιά και ότι βγήκε μέσω τσουλήθρας», είπε η Ishii. «Πραγματικά ανακουφίστηκα που ήταν καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά στη Japan Today.



#Χανέντα #ΤΟΚΙΟ #Japan_Airlines #ΝΕΚΡΟΙ #σύγκρουση
Keywords
Αναζητήσεις
sygkrousi-aeroplanon-sto-tokio-5-nekroi-sto-aeroskafos-tis-aktofylakis.htm
Τυχαία Θέματα