Στρεπτόκοκκος Α: 16 θάνατοι και ανεπάρκεια αντιβιοτικών στην Βρετανία

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της λοίμωξης του στρεπτόκοκκου Α στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι των παιδιών που οφείλονται στη βακτηριακή αυτή λοίμωξη γνωρίζουν σημαντική άνοδο, προκαλώντας «συναγερμό» στον υγειονομικό χώρο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η ανεπάρκεια αντιβιοτικών για τον Strep A ανάγκασε πολλούς εμπειρογνώμονες να υποστηρίξουν πως οι φαρμακοποιοί

θα πρέπει να μοιράζουν εναλλακτικά φάρμακα, τη στιγμή που ο θάνατος ενός 12χρονου κοριτσιού στο Χόουβ της Αγγλίας εντείνει τις ανησυχίες για την εφιαλτική εξέλιξη του στρεπτόκοκκου Α. Το άτυχο κορίτσι αποτελεί τον δέκατο έκτο επιβεβαιωμένο θάνατο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη λοίμωξη.

Οι υγειονομικοί αναφέρουν πως ο αριθμός των θανάτων είναι ασυνήθιστα υψηλός για την εποχή αυτή. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 650 κρούσματα της επιθετικής αυτής μορφής έχουν εντοπιστεί στην Αγγλία, εκ των οποίων τα 170 παρατηρήθηκαν σε παιδιά και έχουν οδηγήσει σε 14 θανάτους. Δύο ακόμη θανάσιμα περιστατικά έχουν καταγραφεί σε Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΣλοίμωξηDaily MailΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα