Στον MSCI Standard Greece η Τρ. Πειραιώς-Εκτός η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Μία είσοδο και μία διαγραφή ήταν το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης (rebalancing) των δεικτών του MSCI, με την Τράπεζα Πειραιώς να αναβαθμίζεται και να εντάσσεται στον MSCI Standard Greece.

Αντίθετα, η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή υποβαθμίστηκε στον MSCI Greece Small Cap.

Οι

αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μετά το πέρας της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της 31ης Αυγούστου και συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο MSCI Standard Greece θα συνεχίσει να περιλαμβάνει 10 μετοχές: Eurobank με ποσοστό συμμετοχής 14,31%, Mytilineos με 14,08%, Alpha Bank με 12,67%, Εθνική Τράπεζα με 11,92%, Jumbo με 10,89%, ΟΠΑΠ με 10,09%, ΟΤΕ με 9,72%, ΔΕΗ με 7,85%, Motor Oil στο 5,31% και την άρτι αφιχθείσα Τράπεζα Πειραιώς. Τα παραπάνω ποσοστά αναμένεται να αλλάξουν μετά την προσθήκη της Τρ. Πειραιώς και τη διαγραφή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Για την Τράπεζα Πειραιώς οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι μπορεί να έχει παθητικές εισροές (εισροές από passive funds) 166 εκατ. δολαρίων ή μια επίδραση συναλλαγών ύψους 13 ημερών βάσει της μέσης ημερήσιας συναλλακτικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα.

Για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η διαγραφή μπορεί να οδηγήσει σε παθητικές εκροές ύψους 64 εκατ. δολαρίων ή αντίκτυπο στις συναλλαγές 18 ημερών για την κάλυψη της προσφοράς.

MSCI Greece StandardΤράπεζα Πειραιώς Τέρνα Ενεργειακήrebalancingπροσθήκηδιαγραφήμετοχές
Keywords
Αναζητήσεις
ston-msci-standard-greece-i-tr-peiraios-ektos-i-terna-energeiaki.htm
Τυχαία Θέματα