Στο μισό οι εξαγωγές ρωσικού αερίου μέσω αγωγών προς Ευρώπη

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω αγωγών προς την Ευρώπη από τη ρωσική Gazprom μειώθηκαν κατά 2,4% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters με βάση τους όγκους που προμήθευσε μέσω Ουκρανίας και Τουρκίας.

Εάν οι προμήθειες παραμείνουν περίπου στο ίδιο επίπεδο τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, οι εξαγωγές της Gazprom στην Ευρώπη το 2023 θα μειωθούν στο μισό σε 28-29 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς.

Οι μέσες ημερήσιες εξαγωγές μέσω

αγωγών τον Οκτώβριο μειώθηκαν στα 88,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από 90,6 mcm τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με υπολογισμούς που βασίζονται σε στοιχεία από τον ευρωπαϊκό όμιλο μεταφοράς φυσικού αερίου Entsog και τις ημερήσιες εκθέσεις της Gazprom για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

Το σημείο μέτρησης Sudzha στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, καθώς και ο αγωγός TurkStream που διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα, είναι οι μόνες οδοί που λειτουργούν για τη διοχέτευση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η Gazprom έχει αναστείλει την αποκάλυψη δεδομένων για τις εξαγωγές της.

Οι συνολικές προμήθειες φυσικού αερίου της Gazprom μέσω αγωγών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν σε περίπου 2,74 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον Οκτώβριο. Αυτό ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο με τον Σεπτέμβριο όταν η ποσότητα ήταν 2,72 bcm.

Από αυτά, περίπου 1,45 bcm, ή 46,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, στάλθηκαν μέσω TurkStream.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη ανήλθαν συνολικά σε περίπου 23 bcm τον Ιανουάριο-Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ενώ ολόκληρο το 2022 ήταν συνολικά 62 bcm.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #Ρωσία #Ευρώπη #Gazprom #αγωγοί
Keywords
Αναζητήσεις
sto-miso-oi-exagoges-rosikou-aeriou-meso-agogon-pros-evropi.htm
Τυχαία Θέματα