Στο «κόκκινο» η Wall Street εν αναμονή των πρακτικών

Σε πτωτικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (21/11) στη Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia, αλλά και τα πρακτικά από την πρόσφατη συνεδρίαση της Federal Reserve. Πιέσεις ασκούν στην αμερικανική αγορά ορισμένα στοιχεία σχετικά με το λιανεμπόριο.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,24% στις 35.066,21 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,25% στις 4.536,40 μονάδες και ο Nasdaq κινείται

πτωτικά κατά 0,49% στις 14.214,57 μονάδες.

Η Lowe's υποχωρεί κατά 2,3% μετά τη μείωση των προοπτικών για τις πωλήσεις του 2023. Η Best Buy σημειώνει πτώση 4,6% καθώς μείωσε το ετήσιο outlook της και κάνει λόγο για απώλεια εσόδων. Η εταιρεία λιανικής ένδυσης American Eagle κινείται χαμηλότερα κατά 16,9% μετά από το πιο αδύναμο από το αναμενόμενο guidance για τα λειτουργικά έσοδα to 2023.

Οι επενδυτές ελπίζουν σήμερα να συλλέξουν κάποια στοιχεία σχετικά με τα επιτόκια, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τα διατήρησε αμετάβλητα στο εύρος 5,25%-5,5% αφήνοντας ερωτηματικά για τη συνέχεια. Η τιμολόγηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνει σχεδόν ομοφωνία ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) θα διατηρήσει εκ νέου αμετάβλητα τα επιτόκια στην προσεχή συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο.

Στα μάκρο της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών σημείωσαν νέα πτώση τον Οκτώβριο υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010. Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις υποχώρησαν 4,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 3,79 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR). Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για 3,9 εκατ. μονάδες. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις βούτηξαν 14,6%.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #λιανεμπόριο #ΠΡΑΚΤΙΚΑ_FED #Nvidia
Keywords
Αναζητήσεις
sto-kokkino-i-wall-street-en-anamoni-ton-praktikon.htm
Τυχαία Θέματα