Στη λίστα «τρομοκρατών και εξτρεμιστών» της Μόσχας ο Κασπάροφ

22:33 6/3/2024 - Πηγή: Reporter

Στον κατάλογο των «τρομοκρατών και εξτρεμιστών» συμπεριέλαβε τον δημοφιλή σκακιστή, Γκάρι Κασπάροφ, η υπηρεσία οικονομικής παρακολούθησης της Ρωσίας «Rosfinmonitoring», σύμφωνα με το Reuters.

Την είδηση για τον Γκάρι Κασπάροφ, γνωστό επικριτή του Κρεμλίνου και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαίωσε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA νωρίτερα, σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της λίστας, η αρμόδια υπηρεσία θέτει όρια στις τραπεζικές συναλλαγές των ατόμων και τους

αναγκάζει να ζητούν έγκριση κάθε φορά που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου της Rosfinmonitoring, εναντίον του Κασπάροφ ασκήθηκε ποινική δίωξη βάσει του άρθρου περί τρομοκρατίας, χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Γκάρι Κασπάροφ εγκατέλειψε τη Ρωσία το 2014 υπό τον φόβο δίωξης. Χαρακτήρισε ως «τιμή» την ένταξή του στη λίστα της Rosfinmonitoring, εξαπολύοντας πυρά κατά του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», έκανε λόγο για «τιμή που λέει περισσότερα για το φασιστικό καθεστώς του Πούτιν παρά για εμένα...».

{https://twitter.com/Kasparov63/status/1765397993132339570}

#ΓΚΑΡΙ_ΚΑΣΠΑΡΟΦ #ROSFINMONITORING #Ρωσία
Keywords
Αναζητήσεις
sti-lista-tromokraton-kai-extremiston-tis-moschas-o-kasparof.htm
Τυχαία Θέματα
Μόσχας, Κασπάροφ,moschas, kasparof