Σταθεροποιείται περιμένοντας τον Πάουελ το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται την Τετάρτη (21/6), ενόψει της κατάθεσης του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο αργότερα μέσα στην ημέρα και καθώς τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο βρετανικός πληθωρισμός παρέμενε σταθερός αυξάνουν την πιθανότητα μιας επιθετικής απόφασης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αυτή την εβδομάδα.

Ο

βρετανικός πληθωρισμός αψήφησε τις προσδοκίες ότι θα επιβραδυνόταν και διατηρήθηκε στο 8,7% τον Μάιο, ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα αυξήσει τα επιτόκια για 13η συνεχόμενη φορά.

«Οι χώρες αγωνίζονται να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό και αυτό θα περιορίσει την ανάπτυξη και θα απειλήσει με ύφεση ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Κρεγκ Έρλαμ, ανώτερος αναλυτής αγορών στον OANDA.

Η κύρια εστίαση της αγοράς είναι στους αξιωματούχους της Fed που πρόκειται να μιλήσουν αργότερα εντός της ημέρας, με την κατάθεση του προέδρου Πάουελ στο Κογκρέσο για την οικονομία την Τετάρτη και την Πέμπτη να είναι το αποκορύφωμα.

Δύο στελέχη χάραξης πολιτικής της Fed και ένας οικονομολόγος που ορίστηκαν για να συμμετάσχουν στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας την Τρίτη δήλωσαν ότι επικεντρώνονται στη μείωση του υπερβολικά υψηλού πληθωρισμού, ώστε η οικονομία των ΗΠΑ να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Ωστόσο, εάν ο Πάουελ ανατρέψει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων, το αμερικανικό δολάριο θα μπορούσε να δει κάποια υποστήριξη, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της ING Φραντσέσκο Πεζόλε.

Οι τιμές του πετρελαίου άντλησαν κάποια υποστήριξη από μια πιθανή πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, με τη δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ πέντε αναλυτών να εκτιμά ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά περίπου 400.000 βαρέλια κατά μέσο όρο την εβδομάδα έως τις 16 Ιουνίου.

Τα επίσημα στοιχεία αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ από τον όμιλο βιομηχανίας του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου θα δημοσιευτούν αργότερα την Τετάρτη και της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών την Πέμπτη, με αμφότερες τις αναφορές να καθυστερούν μια ημέρα μετά την επίσημη αργία του Ιουνίου τη Δευτέρα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,04% στα 71,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,03% στα 75,92 δολάρια το βαρέλι.

Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 1,080% στα 38,290 ευρώ η μεγαβατώρα.

Οι τιμές του φυσικού αερίου υφίστανται συχνές διακυμάνσεις, καθώς η Ευρώπη γεμίζει τα αποθέματά της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενόψει της χειμερινής περιόδου θέρμανσης.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,12% στα 1.945,15 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,60% στα 23,093 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,64% στα 3,8585 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,02% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,092 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,39% στο 1,2715 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,40% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8588 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΜΠΡΕΝΤαμερικανικό αργόΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟδολαριοχρυσόςχαλκόςασήμι
Keywords
Αναζητήσεις
statheropoieitai-perimenontas-ton-paouel-to-petrelaio--ypochorei-to-fysiko-aerio.htm
Τυχαία Θέματα