Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο Αθηνών- Ξεχωρίζει η Jumbo

13:01 9/2/2023 - Πηγή: Reporter

Με διακυμάνσεις στο πρόσημο του Γενικού Δείκτη εξελίσσεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη (9/2).

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11:30 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο -0.11% και στις 106,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 25.77 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE, βρίσκεται οριακά θετικά στο 0,03% και στις 2589,39 μονάδες και τέλος ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες της τάξεως του -0.76% και ακουμπά τις 823.32 μονάδες.

H Λεωφόρος Αθηνών

στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης (8/2) διεύρυνε το ανοδικό ράλι και κατέγραψε νέο υψηλό οκταμήνου, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εκατό μηνών.

Έτσι, με βάση την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τα συνεχόμενα επιχειρηματικά deals, η αισιοδοξία συντηρείται μεταξύ των επενδυτών.

Στο επίκεντρο της προσοχής τους αυτή τη στιγμή βρίσκεται τη αποψινή αναθεώρηση των βασικών δεικτών του MSCI.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για ένταξη των Motor Oil και Πειραιώς, ενώ να σημειωθεί πως ήδη είναι ενταγμένες εννέα ελληνικές μετοχές.

Ξεχωρίζει ακόμα η μετοχή της Jumbo στο ταμπλό, καθώς ο όμιλος χθες ανακοίνωσε κέρδη κοντά στο 45% πάνω για τον Ιανουάριο και έκτακτη συνέλευση για διανομή κερδών.

Δεν πρέπει βέβαια να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι τα κέρδη της τάξεως του 14,5% μέσα στο 2023, εγκυμονούν και το ενδεχόμενο μιας διόρθωσης στο Χρηματιστήριο, προκειμένου να καρπωθούν οι επενδυτές ένα μέρος των κερδών.

Η εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια

Στη χθεσινή συνεδρίαση, η Wall Street έκλεισε στο «κόκκινο», με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο και ιδιαίτερα τη μετοχή της AlphaBet.

Aντίστοιχα στο πρωινό κλείσιμο στα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφηκαν απώλειες λόγω Fed, οι αποφάσεις της οποίας για τα επιτόκια άφησαν ανεπηρέαστη μόνο την Κίνα.

Τέλος, στο άνοιγμα των ευρωαγορών, καταγράφονται επί του παρόντος κέρδη, με το «βλέμμα» εστιασμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Το ταμπλό στο Χ.Α

Όσον αφορά τον τραπεζικό κλάδο που σημειώνει απώλειες, η ALPHA BANK βρίσκεται στο -0.93%, η ΕΤΕ (+0.02%), η EUROBANK (-1.00%) και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ (-1.30%).

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ (+0.59%), του JUMBO (+3,63%), του ΟΠΑΠ (+1.24%) και των ΕΛΠΕ (+0.39%).

Αντίθετα πέφτουν οι μετοχές της COCA COLA κατά -0.27%, της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (-0.09%), του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ (-0.98%) και της ΡΕΒΟΙΛ (-1.11%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΓενικός ΔείκτηςμετοχέςJumboΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα