Στα σκαριά η μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών-Ποια εταιρεία αφορά

Το ενδιαφέρον ισχυρών εταιρειών private equity έχει προκαλέσει η καταναλωτική μονάδα της GlaxoSmithKline σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών, σε περίπτωση που υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Advent International, Blackstone, Carlyle Group, CVC Capital

Partners, KKR & Co. και Permira εμφανίζονται ως «μνηστήρες» για την απόκτηση του βρετανικού κολοσσού της φαρμακοβιομηχανίας.

Η μονάδα θα μπορούσε να αποτιμηθεί έως και 54 δισ. δολάρια, ποσό που θα ήταν το μεγαλύτερο στα χρονικά για απόκτηση ιδιωτικής εταιρείας, όπως αναφέρουν οι πηγές του Bloomberg.

Η καταναλωτική μονάδα θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμακευτικών και καταναλωτικών αγαθών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Μετά από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, η μετοχή της GSK στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ανέβηκε έως και 4,8%, φτάνοντας την αξία της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας στα 72 δισ. στερλίνες.

Μάλιστα, η GlaxoSmithKline ανακοίνωσε σήμερα (12/10) ότι πρόκειται να διαχωρίσει από το ενεργητικό της τη μονάδα μέχρι το μέσον του 2022 και επανέλαβε ότι το Δ.Σ. θα εξετάσει τυχόν επιλογές που θα αυξήσουν την αξία των μετοχών.

Σε περίπτωση που λάβει «σάρκα και οστά» το deal, τότε πιθανότατα θα έχουμε ένα νέο ρεκόρ, που θα ξεπεράσει την εξαγορά της TXU Corp από την KKR και την TPG το 2007 έναντι 48 δισ. δολαρίων.

private equity fundsGlaxoSmithKlineBloombergAdvent TechnologiesBlackstoneCarlyleCVC Capital PartnersKKRPermira
Keywords
Τυχαία Θέματα