Σούνακ: Θα διορθώσω τα λάθη της Τρας- Έρχονται δύσκολες αποφάσεις

Την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας εκφώνησε ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ανέλαβε και επισήμως τα νέα του καθήκοντα μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης (25/10).

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο Σούνακ συναντήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με τον βασιλιά Κάρολο στον οποίο, νωρίτερα, υπέβαλε την παραίτησή της η Λιζ Τρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σούνακ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους που ανέλαβε τα ηνία

της χώρας και διαβεβαίωσε του πολίτες ότι «θα ενώσω τη χώρα όχι με λέξεις αλλά με πράξεις. Θα εργαστώ μέρα και νύχτα για να έχουμε αποτελέσματα. Η κυβέρνηση αυτή θα έχει ακεραιότητα, επαγγελματισμό σε κάθε επίπεδο».

Παράλληλα, ο νέος πρωθυπουργός περιέγραψε και τους βασικούς στόχους της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων βρίσκονται το ισχυρότερο εθνικό σύστημα υγείας, καλύτερα σχολεία, πιο ασφαλείς δρόμοι, καλύτερος έλεγχος των συνόρων, προστασία του περιβάλλοντος, στήριξη των ενόπλων δυνάμεων, ανάπτυξη και στήριξη της οικονομίας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι έχω δουλειά να κάνω για να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη μετά από όλα όσα συνέβησαν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν φοβάμαι» τόνισε ο Σούνακ. Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι η προκάτοχός του, Λιζ Τρας, είχε δίκιο που θέλησε να βελτιώσει την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας. Ήταν «ευγενικός στόχος», είπε εκδηλώνοντας τον θαυμασμό του για τις «ακάματες προσπάθειές της». Αλλά έγιναν λάθη, τόνισε σημειώνοντας ότι ο ίδιος εξελέγη πρωθυπουργός «για να διορθώσει» τα λάθη αυτά.

Όσα ανέφερε για τον Τζόνσον

Ο Σούνακ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Μπόρις Τζόνσον «για τα απίστευτα επιτεύματά του ως πρωθυπουργός», σημειώνοντας, πάντως, ότι η εντολή διακυβέρνησης του έλαβε το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2019, δεν ανήκει σε κάποιο άτομο, σε μια έμμεση απάντηση σε εκείνους που λένε ότι η εκλογή του σημαίνει ότι απαιτείται νέα προσφυγή στις κάλπες.

Ρίσι ΣουνάκΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑομιλίαπρωθυπουργός
Keywords
Τυχαία Θέματα