Σκρέκας: Θέλουμε «πράσινο» ελληνικό στόλο-Οι συζητήσεις με την Κομισιόν

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, αναφέρθηκε την Τρίτη (19/12) στο όραμα της κυβέρνησης για έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον ελληνικό στόλο και την αναβίωση του ναυπηγικού κλάδου. Τονίζοντας αυτήν την προοπτική, εξέφρασε τις προσδοκίες της κυβέρνησης στο πρώτο Συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού «εργαλείου» με σκοπό την υποστήριξη του μετασχηματισμού του ελληνικού στόλου. Το συγκεκριμένο

«εργαλείο» θα επιδιώξει τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και θα στηρίξει τα ελληνικά ναυπηγεία, συμβάλλοντας έτσι στον περιβαλλοντικό και οικονομικό μετασχηματισμό του τομέα.

«Σε κανέναν δεν αρέσει η εικόνα σε τουριστικό προορισμό της χώρας να βλέπει ένα φουγάρο με μαύρο καπνό να βγαίνει από τα πλοία όσο περιμένει να αποβιβαστεί ή να επιβιβαστεί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας και ανέφερε τις πρωτοβουλίες που προωθούνται για το «πρασίνισμα» και τον εξηλεκτρισμό των πλοίων καθώς και των λιμανιών.

Επισήμανε ότι δημιουργείται μία σημαντική ευκαιρία για τα ναυπηγεία μας, αυτή την μεταβατική περίοδο για την παγκόσμια ακτοπλοΐα και προσέθεσε: «Πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και την έρευνα».

#Σκρέκας #υπουργός_Ανάπτυξης #Πλοία #ΚΟΜΙΣΙΟΝ #χρηματοδότηση
Keywords
Αναζητήσεις
skrekas-theloume-prasino-elliniko-stolo-oi-syzitiseis-me-tin-komision.htm
Τυχαία Θέματα