Σε υψηλό τεσσάρων μηνών η κυριαρχία του Bitcoin-«Κοκκινίζουν» τα κρυπτονομίσματα

Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις ευρύτερες αγορές μετοχών, οδηγώντας και σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου λόγω της αυξανόμενης αναταραχής στη Μέση Ανατολή παρασέρνει και τα κρυπτονομίσματα την Δευτέρα (9/10), αν και σε μικρότερο βαθμό.

Η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς συνεχίζεται για την τρίτη της ημέρα σήμερα, αφού η Χαμάς εκτόξευσε για πρώτη φορά πυραύλους κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι φόβοι για τη μετάδοση της σύγκρουσης σε γειτονικά κράτη, όπως το Ιράν, φάνηκε να επηρεάζουν τις τιμές του

πετρελαίου καθώς οι έμποροι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να διαταράξει την προσφορά.

«Θα μπορούσε να υπάρξει “ένα αρκετά δραματικό αποτέλεσμα στην αγορά πετρελαίου”, εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις στις ιρανικές εξαγωγές», δήλωσε στο CNBC ο Τζος Γιανγκ, επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας ενεργειακών επενδύσεων Bison Interests. «Πιστεύω ότι είναι σκόπιμο να δούμε το πετρέλαιο, ας πούμε, να αυξάνεται περίπου 5 δολάρια για το WTI», συμπλήρωσε.

Αν και οι κινήσεις των τιμών του Bitcoin ήταν υποτονικές τις τελευταίες 48 ώρες, η κυριαρχία του περιουσιακού στοιχείου έναντι των altcoins αυξήθηκε στο 50%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Αυτό έρχεται καθώς τα περισσότερα altcoins διαπραγματεύονται στο «κόκκινο» για άλλη μια μέρα.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε πάρει… φόρα το πρωί του Σαββάτου, ανεβαίνοντας στα 28.300 δολάρια, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει ανοδικά και επανήλθε στα 28.000 δολάρια περίπου, όπου πέρασε το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο.

Οι τελευταίες 24 ώρες δεν έφεραν επίσης μεγάλη μεταβλητότητα και το Bitcoin βρίσκεται τώρα αρκετά κάτω από τα 28.000. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του παραμένει στα 545 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του ενάντι των altcoins έχει αυξηθεί, όπως γράψαμε και νωρίτερα, στο 50% για πρώτη φορά από τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτογράφησης, έχει χάσει μερικά δισεκατομμύρια και εξακολουθεί να είναι κάτω από το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Βitcoin υποχωρεί 1,17% στα 27.526,08 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 1,55% στα 1.593,64 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 4,07% στα 22,26 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 1,88% στο 0,25144146 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 4,06% στα 3,85 δολάρια, το Dogecoin χάνει 3,79% στο 0,05877969 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 3,72% στο 0,00000692 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
se-ypsilo-tessaron-minon-i-kyriarchia-tou-bitcoin-kokkinizoun-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα