Σε υψηλό διετίας η συσχέτιση Bitcoin- Χρυσού

Μπορεί το Bitcoin να θεωρούταν ασταθής επένδυση, αλλά σταδιακά αυτή η άποψη δείχνει να αλλάζει. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα επέδειξε ανθεκτικότητα εν μέσω τραπεζικής κρίσης και η συσχέτισή του με τον χρυσό δείχνει να… ικανοποιεί αυτούς που θεωρούν ότι μπορεί να επιτελέσει πλέον τον ρόλο που του είχε αποδοθεί από τη δημιουργία του, του «ασφαλούς καταφυγίου».

Από τον Μάρτιο, η συσχέτιση μεταξύ του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος και του πολύτιμου μετάλλου αυξάνεται σταθερά, παρέχοντας στους επενδυτές ένα «ασφαλές καταφύγιο» ενόψει της συνεχιζόμενης τραπεζικής κρίσης και των αυξανόμενων

επιτοκίων.

Καθώς η τραπεζική κρίση συνεχίζει να κλονίζει τον οικονομικό κόσμο, οι επενδυτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο Bitcoin. Στην πραγματικότητα, πολλοί επιλέγουν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έναντι του παραδοσιακού ασφαλούς περιουσιακού στοιχείου, του χρυσού, λόγω των υψηλότερων αποδόσεων και της αυξημένης σταθερότητάς του, επισημαίνει το Bitcoinist.

Η αύξηση της ζήτησης για Bitcoin το τελευταίο διάστημα οφείλεται στην αυξανόμενη συσχέτισή του με τον χρυσό, η οποία έχει ξεπεράσει το επίπεδο του 50% και τώρα βρίσκεται στο 57%, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης αγοράς Kaiko.

Αυτή η συσχέτιση μεταξύ του ψηφιακού νομίσματος και του χρυσού αυξάνεται σταθερά από τον Μάρτιο, όταν οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν τράπεζες φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα, προκαλώντας τραπεζική κρίση. Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές στρέφονται στο Bitcoin ως μια πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση έναντι του πολύτιμου μετάλλου.

Η αλλαγή της εικόνας του Bitcoin από επισφαλές σε… ασφαλές

Το Bitcoin θεωρείται εδώ και καιρό επικίνδυνη επένδυση λόγω των ασταθών διακυμάνσεων των τιμών του και της έλλειψης ρυθμιστικής εποπτείας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχει αναδειχθεί ως ένα ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές που αναζητούν αντιστάθμισμα έναντι των παραδοσιακών κινδύνων της αγοράς.

Σε αντίθεση με τα νομίσματα fiat και άλλα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, το Bitcoin λειτουργεί ανεξάρτητα από τις κεντρικές τράπεζες, καθιστώντας το λιγότερο ευάλωτο στον πληθωρισμό και τις κρατικές παρεμβάσεις.

Επιπλέον, η αποκεντρωμένη φύση του Bitcoin παρέχει στους επενδυτές μεγαλύτερο έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων και μειώνει την έκθεσή τους σε συστημικούς κινδύνους.

Με τη δυνατότητα αποθήκευσης και μεταφοράς πλούτου διασυνοριακά χωρίς την ανάγκη μεσαζόντων, το Bitcoin προσφέρει ένα επίπεδο οικονομικής ελευθερίας και ασφάλειας που δεν συγκρίνεται με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η πεπερασμένη προσφορά του και η ψηφιακή του σπανιότητα το καθιστούν επίσης αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, καθώς η αξία του δεν υπόκειται στις… ιδιοτροπίες των κυβερνητικών πολιτικών ή των μακροοικονομικών παραγόντων.

Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin έχει αποκτήσει αυξανόμενη αναγνώριση ως ένα «ασφαλές καταφύγιο», ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας της αγοράς.

Bitcoinχρυσόςκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα