Ρωσικά ΜΜΕ: Είπε «ναι» για διαπραγματεύσεις η Ουκρανία- Διπλωματικό θρίλερ

Ένα μεγάλο διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, με ρωσικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία είπε τελικά το «ναι» για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη Λευκορωσία.

RIA, Τass και Sputnik μεταδίδουν ότι τελικά η ουκρανική πλευρά αποδέχθηκε την πρόσκληση για συνομιλίες, ενώ η ρωσική αντιπροσωπεία έχει μεταβεί ήδη στην πόλη Γόμελ.

Την είδηση φέρεται να επιβεβαιώνει σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συνομιλία Πούτιν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός

του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ προθυμοποιήθηκε να μεσολαβήσει για τη διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Πούτιν απάντησε ότι είναι πρόθυμος για συνομιλίες στη Λευκορωσία, αλλά η Ουκρανία δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση. «Η ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην πόλη της Λευκορωσίας Γκόμελ και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους του Κιέβου. Εκείνοι, επιδεικνύοντας ασυνέχεια, δεν έχουν αδράξει αυτήν την ευκαιρία μέχρι τώρα», σημειώνουν οι Ρώσοι.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Ισραηλινού ηγέτη ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι «οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Επικοινωνία Ζελένσκι- Λουκασένκο

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Την επικοινωνία των δυο ηγετών επιβεβαίωσε και το Μινσκ, χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες.

Η Μόσχα έχει δώσει στο Κίεβο, διορία έως τις 16:00 ώρα Ελλάδος για να απαντήσει στην πρόσκληση για διαπραγματεύσεις σε λευκορωσικό έδαφος.

ΟυκρανίαΡωσίαΛευκορωσίαΛουκασένκοΠουτινΙσραήλΖελένσκι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσικά ΜΜΕ, Είπε, Ουκρανία- Διπλωματικό,rosika mme, eipe, oukrania- diplomatiko