Πυρκαγιές σε Ν. Πέραμο και Σκιάθο - Πώς εξελίχθηκαν

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα σε δασική έκταση δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του 29ου χιλιομέτρου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και έγινε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση, ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο Νέας Περάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ΙΧ αυτοκίνητο

το οποίο άρπαξε φωτιά και λόγω του αέρα οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ξερά χόρτα στην πλαγιά.

Για προληπτικούς λόγους, λίγο μετά τις 3 το πρωί, δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής Άνω Λουτρόπυργος.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, η φωτιά τέθηκε σε ύφεση. Είχε κατεύθυνση προς το βουνό και έτσι δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή.

Σταδιακά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, ενώ στο τμήμα της Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο Νέας Περάμου παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία μόνο η ΛΕΑ.

Φωτιά ξέσπασε και στην Σκιάθο, λίγο μετά τις 6 το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα, με τον δήμαρχο του νησιού Θοδωρή Τσούμα να δηλώνει ότι το πύρινο μέτωπο είναι πλέον υπό έλεγχο.

Σημείωσε ότι ήταν σημαντική η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν ώστε να ελέγχουν πλήρως τη φωτιά καθώς το νησί σήμερα βρίσκεται σε πορτοκαλί πυροσβεστικό συναγερμό.

ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥφωτιέςύφεσηΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟΠυροσβεστική
Keywords
Αναζητήσεις
pyrkagies-se-n-peramo-kai-skiatho---pos-exelichthikan.htm
Τυχαία Θέματα