Πυρκαγιές: Ολονύχτια μάχη σε Δυτική Αττική και Δερβενοχώρια

Για τρίτη ημέρα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική και τα Δερβενοχώρια, με την Πυροσβεστική να καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα οι νέες αναζωπυρώσεις στην περιοχή ανάμεσα στη Μάνδρα και τη Μαγούλα ανάγκασαν πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Δεκάδες οικισμοί εκκενώθηκαν, μετά από μηνύματα που αποστέλλονταν από το 112.

Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, στην περιοχή επιχειρούσαν 11 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα. Η προσπάθεια περιορισμού των μετώπων θα συνεχιστεί

από τις επίγειες δυνάμεις καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και την Παρασκευή.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο Μελετάκι Μεγάρων, με το μέτωπο να κατακαίει το δάσος στην περιοχή.

«Ακραίες καιρικές συνθήκες»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΣ Γιάννης Αρτοποιός, έκανε λόγο για ακραίες καιρικές συνθήκες που ανεβάζουν στο «κόκκινο» τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Αρτοποιός έχουν ξεσπάσει 62 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια στην Αγία Σωτήρα. Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έκαψε ένα σπίτι, ενώ προχωρά πολύ γρήγορα μέσα στον οικισμό.

Νωρίτερα, οι αρχές έδωσαν εντολή για εκκένωση από την Αγία Σωτήρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ζωές, καθώς και εκκένωση των οικισμών Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι προς Οινόη. Λίγο αργότερα, εντολή εκκένωσης δόθηκε και για την Οινόη, μέσω μηνύματος από το 112 καθώς το μέτωπο που αναζωπυρώθηκε στα Δερβενοχώρια δείχνει να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Μετά τις 19:00 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα εκκένωσης και στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς το πύρινο μέτωπο επεκτείνεται. Στις 19:30 εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους της περιοχής Κιάφα.

ΠυρκαγιέςφωτιέςΜάνδραΜΕΓΑΡΑΕΛΛΑΔΑΠυροσβεστική2023
Keywords
Τυχαία Θέματα