Πρώτος φετινός μήνας απωλειών για το Bitcoin-Μεικτά πρόσημα στην αγορά

18:54 1/6/2023 - Πηγή: Reporter

Sell off για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφουν αρκετά από τα δημοφιλέστερα κρυπτονομίσματα την Πέμπτη (1/6), με τους φόβους για τον πληθωρισμό και τις συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων να επανέρχονται στην επιφάνεια.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε τη συμφωνία ανώτατου ορίου χρέους την Τετάρτη το βράδυ και το νομοσχέδιο μεταφέρεται τώρα στη Γερουσία για έγκριση.

Το Bitcoin καταγράφει για άλλη μια μέρα απώλειες και διαπραγματεύεται κάτω από τα 27.000

δολάρια. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχασε σχεδόν 7% τον Μάιο, κλείνοντας τον πρώτο του μήνα με απώλειες από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin έχει υποχωρήσει στα 520 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins μειώθηκε στο 46,1%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχασε άλλα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ημερήσια βάση. Τις τελευταίες δύο ημέρες έχει χάσει σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια, στο 1,130 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ενώ τα νέα στοιχεία της ευρωζώνης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 6,1% τον Μάιο από 7% τον Απρίλιο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι χρειάζονται πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων. «Πρέπει να συνεχίσουμε τον κύκλο της πεζοπορίας μας μέχρι να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι ο πληθωρισμός είναι σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στον στόχο μας εγκαίρως», είπε σε ομιλία της την Πέμπτη.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken αποκομίζει τα οφέλη της παραμονής του στον Καναδά αφού ανταγωνιστές όπως η Binance και η OKX προχωρούν τα σχέδια απόσυρσης. Η Kraken είπε στο CoinDesk ότι οι καταθέσεις πελατών της στη χώρα αυξήθηκαν κατά 25% τις εβδομάδες μετά την ανακοινωθείσα αναχώρηση της Binance στις αρχές Μαΐου και το ανταλλακτήριο κατέγραψε πενταπλάσια αύξηση στις λήψεις των δύο εφαρμογών του για κινητά για Καναδούς πελάτες μέσα σε μια εβδομάδα από την ανακοίνωση της OKX τον Μάρτιο ότι σχεδίαζε να φύγει.

Ο Καναδάς έκανε αυστηρότερο το ρυθμιστικό του πλαίσιο για τις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων νωρίτερα αυτό το έτος, με αποτέλεσμα την έξοδο ορισμένων από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης. Μαζί με την Binance – το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο σε όγκο συναλλαγών – και οι OKX, Paxos, Blockchain.com και Deribit ανακοίνωσαν επίσης τις αποχωρήσεις τους. Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση εξόδου ήταν από την Bybit νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,51% στα 26.962,92 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,12% στα 1.866,58 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ενισχύεται 1,53% στα 20,89 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 2,59% στο 0,36485700 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 1,38% στα 5,24 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,69% στο 0,07184482 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 0,58% στο 0,00000850 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
protos-fetinos-minas-apoleion-gia-to-bitcoin-meikta-prosima-stin-agora.htm
Τυχαία Θέματα