Πούτιν: Είμαστε πρόθυμοι για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

Είναι αναγκαίο «να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε την τραγωδία» στην Ουκρανία, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), σήμερα 22 Νοεμβρίου, σημειώνοντας πως η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη για συνομιλίες» για τον τερματισμό της «τραγωδίας» του πολέμου στην Ουκρανία,

ωστόσο, κατηγόρησε έναν νόμο του Κιέβου που απαγορεύει τις συνομιλίες, αναφέρει το Reuters.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Οκτώβριο του 2022, υπέγραψε διάταγμα με το οποίο κηρύσσει επισήμως την προοπτική οποιασδήποτε ουκρανικής διαπραγμάτευσης με τον Πούτιν «αδύνατη», όμως αφήνει ανοιχτή την πόρτα για συζητήσεις με τη Ρωσία.

Ο Πούτιν χρησιμοποίησε την ομιλία για να πραγματευτεί ευρύτερα γεωπολιτικά ζητήματα, λέγοντας ότι «ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας μετατοπίζεται στην Ασία και την Αφρική». Είπε ότι η Ρωσία έχει στείλει σιτηρά στην Αφρική δωρεάν και τόνισε την προθυμία της χώρας να συμβάλει στους παγκόσμιους στόχους για το κλίμα και την ανάπτυξη – με λόγια που αναμένεται να ερμηνευθούν ως προσπάθειες να εξαπλωθούν περαιτέρω οι ζώνες επιρροής της Ρωσίας στον παγκόσμιο νότο.

#Πουτιν #Ρωσία #Ουκρανία #ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ_ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ #πόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
poutin-eimaste-prothymoi-gia-eirineftikes-synomilies-me-tin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα
Πούτιν, Είμαστε, Ουκρανία,poutin, eimaste, oukrania