Πού οφείλεται το ράλι της Attica Bank

09:53 8/9/2017 - Πηγή: Reporter

Τριήμερο ανοδικό σερί έχει συμπληρώσει η μετοχή της Attica Bank, ενώ χθες εξέπληξε την αγορά με ράλι +14,44% (μετά το προχθεσινό +4,65%), διακινώντας το δεύτερο μεγαλύτερο όγκο στην αγορά μετά την Εθνική με 7,8 εκατ. τεμάχια και κλείσιμο στα 0,103 ευρώ!

Ο λόγος για το ράλι, είναι κάποιες ανεπιβεβαίωτες και μάλλον… αναληθείς φήμες περί εισόδου του Caisse d' Epargne (Γαλλικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) στο μετοχικό της κεφάλαιο!

Βεβαίως, το Caisse d' Epargne δεν είναι το μόνο

όνομα που έχει ακουστεί για είσοδο στη συγκεκριμένη τράπεζα. Οι φήμες που έκαναν χθες το γύρω των ΑΧΕ των Αθηνών, ήταν ότι το Caisse d' Epargne «ψάχνει» να μπει στην τράπεζα, μέσω μελλοντικής αύξησης κεφαλαίου, όμως κάτι τέτοιο – προς το παρόν – δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Η ουσία είναι ότι κάποιοι εκμεταλεύονται την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου για ίδιον όφελος, πιστοί στην τακτική… βρήκαμε… Μακρόν, ας… κάνουμε παιχνίδι!

Πάντως, ασχέτως με αυτό, η αλήθεια είναι ότι η μετοχή της Attica Bank έπρεπε να αντιδράσει, καθώς από τα 0,13 ευρώ προ διμήνου βρέθηκε την Τετάρτη στα 0,0840!

Ασφαλώς αποτελεί… τζογαδόρικο χαρτί, με λίγα λεφτά γίνεται «παιχνίδι», ενώ λόγω των όγκων που κάνει, δεν εγκλωβίζει! Είναι η… περιφέρεια των τραπεζών και του FTSE 25!

Keywords
Τυχαία Θέματα