Πώς βρέθηκαν εκτός Μαξίμου Παπασταύρου και Μπρατάκος- Οι πιθανοί αντικαταστάτες

Η παραίτηση δύο υπουργών από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν το κερασάκι στην... τούρτα της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης.

Η παρασκηνιακή συνάντηση των δύο υπουργών -που είχαν έδρα το Μαξίμου- με τον εκδότη του Βήματος Βαγγέλη Μαρινάκη, οδήγησε τον πρωθυπουργό στην απόφαση να τους δείξει την έξοδο.

Οι παραιτήσεις τους έγιναν δεκτές, καθώς όπως σημείωσαν κυβερνητικές πηγές, οι κινήσεις του "δίνουν λάθος μήνυμα".

Η αντιπολίτευση

βρήκε άλλωστε ένα τέλειο... πάτημα για να καταγγείλλει την κυβέρνηση πως ουσιαστικά κάνει συναντήσεις με αυτούς που ισχυρίζεται ότι... συναλλάσσεται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να την πλήξουν.

Έτσι, Παπασταύρου και Μπρατάκος πλήρωσαν το... μάρμαρο αυτής της επικοινωνιακής ήττας και πλέον αναζητούνται οι αντικαταστάτες τους.

Το σενάριο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού, με αφορμή τις παραπάνω παραιτήσεις δεν είναι το επικρατέστερο, ωστόσο, δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια καραμπόλα και να έχουμε ένα μίνι ανασχηματισμό.

Αν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θελήσει να φέρει στο Επικρατείας κάποιον άλλον εν ενεργεία (εκτός Μαξίμου) υπουργό, τότε μπορεί να προκύψουν μικρές διορθωτικές κινήσεις. Κάτι... σαρωτικό, πάντως, δεν μοιάζει πιθανό.

Σχετικά με τα ονόματα που ακούγονται ήδη για το ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Επικρατείας στη θέση του κ. Παπασταύρου, το επικρατέστερο είναι αυτό του Μάκη Βορίδη (που θα ισχυροποιήσει κι άλλο τη θέση του στην κυβέρνηση).

Γαι τη θέση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, που κατείχε ο κ. Μπρατάκος "ακούγονται" οι Γιώργος Μυλωνάκης και Μιχάλης Μπεκίρης. Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και ο Πρωθυπουργός ζυγίζει τις αποφάσεις του.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#ανασχηματισμός #Παπασταύρου #Μπρατάκος
Keywords
Αναζητήσεις
pos-vrethikan-ektos-maximou-papastavrou-kai-bratakos--oi-pithanoi-antikatastates.htm
Τυχαία Θέματα