Πολυτεχνείο: Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 8 το βράδυ μετά τις πορείες για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με ρίψη μολότοφ από ομάδες διαδηλωτών και απάντηση με χημικά από την αστυνομία.

Ένταση επικράτησε στου Ζωγράφου, στην Ούλωφ Πάλμε,

έπειτα από την πορεία για το Πολυτεχνείο. Περίπου 40 άτομα έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Προσωρινά διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Ούλωφ Πάλμε και στη συνέχεια αποκαταστάθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επεισόδια στα πέριξ της πλατείας του Αγίου Γεωργίου σημειώθηκαν αργά το απόγευμα στην Πάτρα, κατά την διάρκεια της πορείας για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ομάδα διαδηλωτών, στο ύψος των οδών Γούναρη και Κορίνθου, πέταξαν βόμβες μολότοφ με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις προσαγωγές, που, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα μετατραπούν σε συλλήψεις ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ στην περιοχή της Καμάρας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά μετά, η ένταση κόπασε και τα άτομα, που είχαν εμπλοκή στα επεισόδια σκόρπισαν στα στενά ενώ η Αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές τουλάχιστον εννέα ατόμων.

#Πολυτεχνείο #50_χρόνια #Ούλωφ_Πάλμε #ΜΟΛΟΤΟΦ #ΧΗΜΙΚΑ #δακρυγόνα
Keywords
Αναζητήσεις
polytechneio-epeisodia-meta-tis-poreies-se-athina-thessaloniki-kai-patra.htm
Τυχαία Θέματα