Πλεύρης: Αδιανόητη απαίτηση να πληρώσει η Ελληνίδα νοσηλεία στην Τουρκία

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση σήμερα Τρίτη 15/11 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι είναι ανεπίτρεπτο να απαιτείται από την 38χρονη Ελληνίδα, που ήταν μεταξύ των τραυματιών στην τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη να πληρώσει για την περίθαλψή της.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 13/11 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στην περιοχή Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα το θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 80, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται

και η 38χρονη Ελληνίδα.

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο πατέρας της γυναίκας ανέφερε ότι μίλησε με τον ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και τον ενημέρωσαν ότι «θα της κάνουν επισκληρίδιο για να της κάνουν την επέμβαση, που θα την χρεωθεί, όπως θα χρεωθεί και την επέμβαση και την νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο ξένος υπήκοος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, να μην δέχεται την ιατρική φροντίδα που πρέπει» είπε ο πατέρας της 26χρονης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε μετά το άκουσμα της είδησης:

«Είναι αδιανόητο. Η κοπέλα είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, κάτι που σημαίνει ότι είναι αυξημένη υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει υπηρεσίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω τι έχει γίνει με το τουρκικό νοσοκομείο. Θεωρούσα ότι όταν ένας Ελληνας πολίτης στο εξωτερικό είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και δεν είναι μόνο τραυματίας από θραύσματα, πρέπει να γίνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η χώρα που είσαι πολίτης σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθείς και να νοσηλευτείς με ασφάλεια σε ένα νοσοκομείο.

Επιλέξαμε η διαδρομή να γίνει με ασθενοφόρο επειδή δεν έχουμε εικόνα για την ακριβή κατάστασή της. Στο Παπαγεωργίου υπάρχει πλήρης προετοιμασία. Πέρα από υπουργός είμαι και πατέρας και αντιλαμβάνομαι ότι ο πατέρας και η μητέρα έπαθαν σοκ και έπρεπε να δείξουμε πως έχουμε αντανακλαστικά. Αν ήθελαν οι γονείς να μείνει στην Τουρκία, θα βρίσκαμε τρόπο για να καλύψουμε τα νοσήλια», συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

Τέλος, όπως είπε, στην Ελλάδα «με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει άνθρωπος, πολίτης ή που θα περάσει από την επικράτεια και να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν διαδικασίες για είσπραξη νοσηλίων από ασφαλιστικούς οργανισμούς κάθε κράτους, αλλά να μην γίνει επέμβαση χωρίς να πληρώσει πολίτης, αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα».

ΠλεύρηςΕΚΡΗΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλεύρης, Αδιανόητη, Ελληνίδα, Τουρκία,plevris, adianoiti, ellinida, tourkia