Πιτσιλής: Έρχεται «σαφάρι» ελέγχων για τις δηλώσεις έως €10.000 εισόδημα

13:01 5/9/2023 - Πηγή: Reporter

Ένα «σαφάρι» ελέγχων αναμένεται τους επόμενους αναφορικά με τις σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια δηλώσεις που υποβλήθηκαν και δείχνουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα τόνισε σήμερα (5/9) ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Πιτσιλής υπογράμμισε πως κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου θα γίνει μια «μεγάλη διασταύρωση στοιχείων» ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο οι φορολογικές δηλώσεις παρουσιάζουν αληθινά στοιχεία. Μάλιστα, όπως τόνισε ο ίδιος,

«ο έλεγχος των δηλώσεων θα γίνεται με τη σύγκριση των διαθέσιμων στοιχείων των δαπανών και των εισοδημάτων των φορολογουμένων».

«Πάμε πιο διαβασμένοι στους ελέγχους»

«Πάμε ακόμα πιο διαβασμένοι στους ελέγχους χάρη στη διασύνδεση της πλατφόρμας myDATA, με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιλής, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε ακόμα στους συνολικά 50.000 επιτόπιους ελέγχους που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα από την αρχή του χρόνου.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε, αυτή την εβδομάδα θα βγει η απόφαση για την δημιουργία μητρώο POS, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις να δηλώσουν αν έχουν ελληνικό η ξένο pos.

Το επόμενο βήμα είναι η διασύνδεση του POS με την ταμειακή μηχανή της επιχείρησης, ένα πολύ σύνθετο και πολύπλοκο ψηφιακό εγχείρημα, σημείωσε.

ΑΑΔΕΠιτσιλήςPOS
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιτσιλής, Έρχεται, €10 000,pitsilis, erchetai, €10 000