Πιθανή η δολοφονία Ναβάλνι με τη γροθιά-σήμα κατατεθέν της KGB

Ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι πιθανό να σκοτώθηκε με γροθιά στην καρδιά, μία τεχνική που κάποτε διδασκόταν σε πράκτορες της KGB, δηλώνει στους Times Ρώσος ιδρυτής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Βλάντιμιρ Οσέτσκιν από την οργάνωση Gulagu.net, η τεχνική αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία σε θύματα που έχουν πολύ καταπονημένο οργανισμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ναβάλνι φέρεται

να είχε εκτεθεί σε συνθήκες ψύχους για πολλές ώρες πριν δεχθεί την (υποτιθέμενη) επίθεση.

Για τη θεωρία του, ο Οσέτσκιν επικαλείται πηγή από την αρκτική αποικία όπου κρατούνταν ο Ναβάλνι. Η πηγή ισχυρίζεται ότι πριν από τον θάνατό του, ο Ρώσος αντικαθεστωτικός είχε υποχρεωθεί να μείνει επί δυόμισι ώρες σε υπαίθρια απομόνωση, με θερμοκρασία που ίσως έφτανε τους -27 βαθμούς Κελσίου. Η πρακτική της υπαίθριας απομόνωσης, συνήθως δεν έχει διάρκεια άνω της ώρας, ενώ προβλέπεται να είναι πολύ συντομότερη σε συνθήκες ακραίου ψύχους.

«Νομίζω ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του, κρατώντας τον έξω στο κρύο επί πολλή ώρα, μειώνοντας στο ελάχιστο την κυκλοφορία του αίματος. Και τότε γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον, μέσα σε δευτερόλεπτα, αν ο δράστης έχει κάποια εμπειρία από αυτά», είπε ο Οσέτσκιν στη βρετανική εφημερίδα.

Όπως είπε, η θανατηφόρα γροθιά στην καρδιά ήταν το σήμα κατατεθέν παλαιών πρακτόρων της KGB.

Ο Οσέτσκιν θεωρεί πως η εκτίμηση της οικογένειας Ναβάλνι για δολοφονία του με νόβιτσοκ μάλλον δεν ευσταθεί, διότι η νευροτοξική ουσία θα άφηνε ίχνη στον οργανισμό του θύματος και θα μπορούσε να εμπλέξει τον Πούτιν. «Όταν κάποιος είναι υπό τον έλεγχο του συστήματος των φυλακών υπάρχουν πολλές επιλογές για το πώς να τον σκοτώσεις», σχολιάζει.

Η οργάνωση του Οσέτσκιν, την περασμένη εβδομάδα, μετέφερε την πληροφορία πως, δύο ημέρες πριν από το θάνατο του Ναβάλνι, τη συγκεκριμένη ποινική αποικία επισκέφθηκαν αξιωματικοί της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, που αποσυνέδεσαν κάμερες ασφαλείας και μικρόφωνα. Κατά τον Οσέτσκιν η παρουσία των αξιωματικών στη φυλακή είναι απόδειξη πως ο θάνατος του Ναβάλνι διατάχθηκε από το Κρεμλίνο. Θεωρεί, επίσης, πως οι αναφορές για μώλωπες στην περιοχή της καρδιάς συνάδουν με τη θεωρία του.

#Ναβάλνι #θάνατος #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΓΡΟΘΙΑ #KGB
Keywords
Αναζητήσεις
pithani-i-dolofonia-navalni-me-ti-grothia-sima-katatethen-tis-kgb.htm
Τυχαία Θέματα