Πιέσεις και χαμηλός τζίρος κυριαρχούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Καθοδικά ξεκίνησε τη σημερινή (28/3) συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τζίρο να παραμένει για άλλη μια φορά σε χαμηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τις 11:30, ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει κατά 0,87% και στις 1026,25 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται στα 14,61 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ανεβαίνει κατά 0,17% στις 2.507,34 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη κατά 0,26% στις 757,00 μονάδες.

Η Λεωφόρος Αθηνών επέστρεψε χθες σε ανοδική τροχιά

και προσπαθεί να δώσει συνέχεια επωφελούμενη από την προσωρινή εξομάλυνση του κλίματος που υπάρχει γύρω από την κρίση στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Αντικειμενικά, οι αλλεπάλληλες «βουτιές» τραπεζικών μετοχών και οι προσπάθειες διάσωσης τους από μεγαλύτερες τράπεζες, έχουν επηρεάσει το επενδυτικό κοινό, σε συνδυασμό με τις νέες αυξήσεις επιτοκίων από πλευράς κεντρικών τραπεζών.

Από την άλλη, από το επενδυτικό κοινό του Χ.Α, φεύγει ένα βάρος δεδομένου ότι ανακοινώθηκε πριν από λίγο η ημερομηνία των εκλογών για την 21η Μαϊου βάζοντας έναν ορίζοντα στο πότε θα υπάρξει νέα κυβέρνηση και άρα πότε θα προχωρήσουν μία σειρά από ν/σ και deals που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Τα θετικά αποτελέσματα πάντως των εισηγμένων εταιρειών συνεχίζονται με την ΕΧΑΕ να ανακοινώνει χθες αυξημένο τζίρο και ίδια επίπεδα κερδών με το 2021, το 2022, ενώ σειρά παίρνει η Σαράντης σήμερα το απόγευμα.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Ανοδικά για τρίτη σερί μέρα έκλεισαν τη Δευτέρα (27/3) οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για το χρηματοπιστωτικό σύστημα κατευνάστηκαν μετά την ανακοίνωση της First Citizens BancShares ότι θα αναλάβει τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank (SVB).

Ακόμα , διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει στον τραπεζικό τομέα.

Τέλος, ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, διατηρώντας τη θετική δυναμική, καθώς οι επενδυτές στην περιοχή ελπίζουν ότι η πρόσφατη αστάθεια της αγοράς έφτασε στο τέλος της.

Το ταμπλό στο Χ.Α

Αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο η ALPHA BANK ανεβαίνει κατά 0,89%, η ΕΤΕ (+1,11%), η EUROBANK (+0,94%), και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ (+0,41%).

Κέρδη καταγράφουν επίσης οι μετοχές της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (+1,16%), της JUMBO (+1,20%), της ΡΕΒΟΪΛ (+2,35%), της ΑΝΕΚ (+1,83%) και της ΙΝΛΟΤ (+0,79%).

Στον αντίποδα απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,71%), της COCA COLA (-0,08%), της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-0,48%), της ΜΠΛΕΚΕΔΡΟΣ (-0,44%) και της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (-0,16%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

τζίροςΓενικός ΔείκτηςΧρηματιστήριο ΑθηνώνμετοχέςΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα