Πέθανε η Νανά Δούκα, η εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

11:38 7/1/2024 - Πηγή: Reporter

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», της Πάτρας, Νανά Δούκα.

Η Αναστασία (Νανά) Δούκα γεννήθηκε στην Πάτρα στις 29 Μαΐου 1924, κόρη του ιδρυτή της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Χαράλαμπου Φραγκόπουλου και της Γιώτας Αθανασιάδου.

Είχε σπουδάσει στη σχολή καλογραιών στην Νάξο, αλλά και στο Παρίσι, ενώ η μητέρα της, αρθρογράφος και εκδότρια της «Πελοποννήσου», μετά τη χηρεία της έκανε δεύτερο

γάμο με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, που υπήρξε διευθυντής και αρθρογράφος της εφημερίδας.

Μετά τον θάνατο της Γιώτας Αθανασιάδου τη δεκαετία του ’80, η Νανά Δούκα ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Σπύρο Δούκα, έως και το 2011, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα στην πορεία του περιφερειακού Τύπου και ακολουθώντας πάντα την οικογενειακή παράδοση του πατέρα της και των θείων της Διονύση, Ηρακλή και Νίκου, που ήταν οι ιδρυτές της εφημερίδας.

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας τη δική της στήλη, την οποία υπέγραφε, ως «Νι Δέλτα».

Η Νανά Δούκα και ο Σπύρος Δούκας, το 1958 απέκτησαν ένα και μοναδικό παιδί, μια κόρη, την Λήδα. Η μικρή Λίδα δεν θα είχε μέλλον, καθώς σε ηλικία 12 ετών ασθένησε και τελικά πέθανε το 1997.

Μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα, είχαν ιδρύσει το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στη μνήμη της κόρης τους, Λήδας, που έφυγε νωρίς από τη ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Η Νανά με τον Σπύρο Δούκα διήυθυναν για πολλές δεκαετίες την «Πελοπόννησο» με τις ίδιες αρχές που δίδαξαν ο πατέρας της Χαράλαμπος και οι θείοι της. Αξιώθηκε να ζήσει με τον άνδρα της ζωής της για 65 ολόκληρα χρόνια μαζί.

Η εφημερίδα βρισκόταν υπό την διεύθυνση του Σπύρου και της Νανάς Δούκα μέχρι το έτος του 2011. Ύστερα ανέλαβαν οι Γιώργος Πανόπουλος και Θανάσης Λάλας, και στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία του κ. Θεόδωρου Λουλούδη, μέχρι και σήμερα.

Η κηδεία της Αναστασίας (Νανάς) Δούκα θα γίνει την Δευτέρα (8/1) και ώρα 14:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α' Κοιμητηρίου Πατρών.

#ΝΑΝΑ_ΔΟΥΚΑ #Πελοπόννησος #ΕΚΔΟΤΡΙΑ_ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ #Πάτρα
Keywords
Αναζητήσεις
pethane-i-nana-douka-i-ekdotria-tis-efimeridas-peloponnisos.htm
Τυχαία Θέματα