Παραδόθηκε το γιγαντιαίο bulker «Ubuntu Harmony» που κινείται με LNG

Η Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., που είναι θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation, παρέδωσε το bulker «Ubuntu Harmony» χωρητικότητας 190.000 dwt στην εταιρεία U-Ming Marine από την Ταϊβάν. Να σημειωθεί ότι το πλοίο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί με διπλό καύσιμο.

Το τεραστίων διαστάσεων πλοίο είναι το πρώτο

από τα σχεδιαζόμενα τέσσερα πλοία που θα ολοκληρωθούν από το ναυπηγείο, και που θα κινούνται με LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο). Σύμφωνα με την εταιρεία, η παράδοση έρχεται ενάμιση μήνα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Το πλοίο έχει δύο δεξαμενές καυσίμου LNG τύπου C και κινητήρες υψηλής πίεσης ME-GI της MAN Energy Solutions, που έχουν δραστικά μειωμένη ολίσθηση μεθανίου.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου bulker που μπορεί να κινηθεί με δύο ειδών καύσιμο έχει αναπτυχθεί ανεξάρτητα από την Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding.

Το ναυπηγείο υποστηρίζει ότι η εμβέλεια του πλοίου με φυσικό αέριο φτάνει τα 20.000 ναυτικά μίλια, επιτρέποντάς του να ολοκληρώσει δύο ταξίδια μετ’ επιστροφής από την Κίνα στην Αυστραλία ή ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής από την Κίνα στη Βραζιλία.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Δείκτης Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) του σκάφους είναι 45% χαμηλότερος από την αρχική τιμή. Η παράδοση έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου το ναυπηγείο πραγματοποίησε μια τελετή ονομασίας του «Ubuntu Harmony» και του «αδελφού» του πλοίου «Ubuntu Equality».

Τα πλοία αναμένεται να ανεφοδιαστούν με LNG στη Σιγκαπούρη. Δύο ακόμη πλοία χωρητικότητας 187.300 dwt, το «Ubunutu Integrity» και το «Ubuntu Loyalty», πρόκειται να παραδοθούν από το ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao μέσα στο 2023.

UBUNTU HARMONYLNGπλοία διπλού καυσίμουbulker
Keywords
Τυχαία Θέματα