Παπαδήμος: Εξαιρετικές οι προοπτικές μείωσης του χρέους

Μπαρόζο: Βοηθείστε μας, για να σας βοηθήσουμε.

Την άμεση στήριξή της στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου εκφράζει η Ε.Ε. και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο. Σε δηλώσεις τους μετά από συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μπαρόζο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Μπαρόζο είπε για τον κ. Παπαδήμο ότι αποτελεί ένα πρόσωπο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.



Ο κ. Μπαρόζο είπε ότι η έκτη δόση θα πρέπει να εκταμιευθεί το γρηγορότερο. Ακόμα, το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα πρέπει να συμφωνηθεί μέχρι τέλος του έτους και πως η Ελλάδα θα πρέπει η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της για να μπορέσει και η Ε.Ε. να βοηθήσει. Επίσης, ο κ. Μπαρόζο υπερθεμάτισε τη συναίνεση στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδήμος μίλησε για την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Οι προοπτικές για τη μείωση του ελληνικού χρέους είναι εξαιρετικές, όπως είπε, με βάση τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Για τις έγγραφες δεσμεύσεις των κομμάτων είπε ότι η κυβέρνησή του θα παράσχει έγγραφες εγγυήσεις και πως τα ελληνικά κόμματα έχουν ήδη εκφράσει τη δέσμευσή τους στη συμφωνία μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης. Tέλος, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι, "από τους πολιτικούς αρχηγούς εξαρτάται το πως θα εκφραστεί η δέσμευση αυτή".

Keywords
Τυχαία Θέματα