Ουκρανία: Ασφαλιστική κάλυψη πλοίων με σιτηρά εξετάζει η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε την Πέμπτη (23/6) ότι η Βρετανία επιθυμεί να βοηθήσει στις επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης στα ανοιχτά των νότιων ακτών της Ουκρανίας.

Παράλληλα, το Λονδίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη για τα πλοία που θα μεταφέρουν τους εκατομμύρια τόνους σιτηρών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα.

«Υπάρχει μία σοβαρή δουλειά να γίνει. Συνεργαζόμαστε με τους Τούρκους και άλλους Ευρωπαίους φίλους και συμμάχους μας, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο Τζόνσον στο Reuters.

Η

ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου έχει αξιολογήσει ολόκληρη την περιοχή γύρω από την Ουκρανία, ως μία περιοχή υψηλού ρίσκου, αυξάνοντας το κόστος των ναύλων για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Ο Τζόνσον τόνισε ότι η Βρετανία εξετάζει όλες τις επιλογές που είναι διαθέσιμες, όταν ρωτήθηκε, αν η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να παρέχει εγγυήσεις για την ασφάλεια των ναύλων της εμπορικής ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

«Αυτό που το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να προσφέρει, περισσότερο από όλα, είναι η εμπειρία που διαθέτει στην ασφάλιση των πλοίων, αλλά και η μεγάλη εμπειρία στη μεταφορά αγαθών σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το αν η Βρετανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία στην αποναρκοθέτηση της περιοχής, ο Τζόνσον απάντησε: «Ναι, δεν επιθυμώ να εισέλθω σε τεχνικές ή στρατιωτικές λεπτομέρειες, αλλά μπορείτε να το καταλάβετε από όσα έχουμε ήδη κάνει για την διάθεση εξοπλισμού στους Ουκρανούς, προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και σίγουρα μπορούμε να τους οδηγήσουμε σε ένα τεχνικό επίπεδο, βοηθώντας στην αποναρκοθέτηση της Οδησσού».

ΒρετανίαΟυκρανίασιτηραασφαλιστική κάλυψηΡωσίαπόλεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα