Ουκρανία- Συμφωνία εξαγωγών: Μετά τα σιτηρά, ακολουθούν τα σιδηρομεταλλεύματα

20:14 8/8/2022 - Πηγή: Reporter

Δύο ακόμη πλοία που μεταφέρουν σιτηρά απέπλευσαν από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας τη Δευτέρα (8/8) και προστίθενται σε τέσσερα που αναχώρησαν την Κυριακή και άλλα τέσσερα νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.

Επιπλέον, το πρώτο φορτηγό πλοίο μετά τη ρωσική εισβολή έφτασε στο ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Chornomorsk την Κυριακή για να μεταφέρει σιτηρά εκτός της χώρας. Η φόρτωση του πλοίου Fulmar S με χωρητικότητα 14.415 dwt βρίσκεται σε εξέλιξη. Περισσότερα πλοία βρίσκονται σε αναμονή για να προσεγγίσουν

σύντομα την Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα η Ουκρανία και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ασφαλών δρομολογίων για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τρία λιμάνια για περίοδο 120 ημερών. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας Black Sea Grain Initiative, τα πλοία επιθεωρούνται στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως να μεταφέρει 20 εκατομμύρια τόνους της περσινής συγκομιδής προτού φτάσει η φετινή σοδειά στα σιλό και τις αποβάθρες της.

Με τα πλοία σιτηρών να κινούνται πλέον και προς τις δύο κατευθύνσεις, το Κίεβο ζήτησε να επεκταθεί το ναυτιλιακό σύμφωνο και σε άλλα αγαθά, όπως το σιδηρομετάλλευμα.

Ουκρανίαεξαγωγέςσιτηρασιδηρομεταλλευματα
Keywords
Τυχαία Θέματα