Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση- Οι πρώτες δηλώσεις των νέων υπουργών- Δείτε live

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσέρχονται τα 63 μέλη της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία τους ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

Μοναδική απούσα από την τελετή θα είναι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία, όπως ανακοίνωσε, βρέθηκε θετική με κορονοϊό.

Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης καταφθάνουν εμφανώς ικανοποιημένοι, αλλά και αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά, όπως προκύπτει από τις πρώτες τους δηλώσεις.

Πρώτος έφτασε λίγο πριν τις 12:20 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης

ο οποίος τόνισε ότι θέλουμε να ανταποκριθούμε στους στόχους. Στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του και οι γιοι του οι οποίοι είπαν ότι χάρηκαν όταν άκουσαν ότι ο μπαμπάς του θα γίνει υπουργός προσθέτοντας πως «θα κάνει ό,τι μπορεί» στη θέση που αναλαμβάνει.

Για μεγάλη τιμή και ευθύνη έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του, Τζένη Μπαλατσινού, ενώ για μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έκανε λόγο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς.

Είναι μεγάλη τιμή που ο πρωθυπουργός μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω την προσπάθεια να είναι η Ελλάδα ισχυρή, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΚυβέρνησηΔΗΛΩΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ορκίζεται, - Δείτε,orkizetai, - deite