Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Star Bulk Carriers και Eagle Bulk Shipping

Η ελληνική Star Bulk Carriers και η αμερικανική Eagle Bulk Shipping ολοκλήρωσαν και επίσημα τη συγχώνευσή τους (με εξαγορά των μετοχών της Eagle Bulk από τη Star Bulk), δημιουργώντας τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη bulkers στον κόσμο που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα λειτουργεί με την επωνυμία Star Bulk Carriers,

θα έχει έδρα την Αθήνα και θα διοικείται από τον Πέτρο Παππά. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, κάθε μέτοχος της Eagle έλαβε 2,6211 μετοχές της Star Bulk για κάθε μετοχή της Eagle που κατείχε. Οι κοινές μετοχές της Eagle έχουν πάψει να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο διευθυντής της Eagle Bulk, Gary Weston, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk, ενώ ο εμπορικός διευθυντής Bo Westergaard εντάχθηκε στη νέα ηγετική ομάδα της Star Bulk. Ο επικεφαλής στρατηγικής της Eagle, Κώστας Τσουτσοπλίδης, θα εκτελεί χρέη προσωρινού ανώτερου συμβούλου για να βοηθήσει στην ενοποίηση των επιχειρήσεων.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική ημέρα για την Star Bulk, καθώς ενώνουμε τις εταιρείες μας και δημιουργούμε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη ναυτιλία (σ.σ. μεταφοράς) ξηρού χύδην φορτίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk Πέτρος Παππάς, προσθέτοντας: «Προχωράμε μπροστά, σε μεγαλύτερη κλίμακα, με ισχυρότερο οικονομικό προφίλ και μοναδικές τεχνικές και εμπορικές ικανότητες για να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας, να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία για τους μετόχους μας».

Από τις 9 Απριλίου, η Star Bulk διαθέτει στόλο 163 ιδιόκτητων πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 15,6 εκατ. dwt.

#Star_Bulk_Carriers #EAGLE_BULK_SHIPPING #εξαγορά #συγχώνευση
Keywords
Αναζητήσεις
oloklirothike-i-sygchonefsi-star-bulk-carriers-kai-eagle-bulk-shipping.htm
Τυχαία Θέματα