Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δείτε live την τρίτη ημέρα

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ξεκίνησε τις εργασίες του την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, για 9η συνεχή χρονιά. Τίτλος της φετινής συνάντησης, που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, είναι η «Μεγάλη Μετάβαση», με κεντρικό άξονα των συζητήσεων τις πολύπλευρες μεταβάσεις που σημειώνονται σχεδόν σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής.

Τα highlights της δεύτερης ημέρας

Η δεύτερη ημέρα του Φόρουμ είχε πολλά πάνελ για την ενέργεια, με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, να δηλώνει πως περιμένει γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες

το 2026.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση του φυσικού αερίου στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης, η κα. Σδούκου έθεσε το ερώτημα “Αν έχουμε τελικά παραγωγή φυσικού αερίου προτιμούμε να εισάγουμε ή να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας αποθέματα;” υπενθυμίζοντας στη συνέχεια τα βήματα που έχουν ολοκληρωθεί σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση στην πορεία προς την πράσινη μετάβαση.

“Η πράσινη μετάβαση είναι μονόδρομος και θα γίνει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ρεαλιστικό πλάνο που θα συνεξετάζει το κόστος, την ασφάλεια εφοδιασμού, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα βλέπει τις εξελίξεις με ρεαλισμό”, ανέφερε από τη μεριά του ο Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ηelleniq Energy. Σε άλλα θέματα, στην έλλειψη ανταγωνισμού, εντόπισε την «πραγματική αδυναμία των ελληνικών τραπεζών», ο κ. Paolo Fioretti, Deputy Head of Financial Sector and Market Analysis European Stability Mechanism (ESM) σε πάνελ για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα και τις προκλήσεις που έχει μπροστά του. «Θέλω να συγχαρώ την κυβέρνηση για μία από τις πιο επιτυχημένες μακροοικονομικές ιστορίες», είπε από τη μεριά του ο κ. Philipp Hildebrand, Αντιπρόεδρος της BlackRock στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε πολιτικό επίπεδο σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αιχμή το δυστύχημα των Τεμπών, τις υποκλοπές και τα email που δόθηκαν στην Άννα Ασημακοπούλου, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Αναλυτικά ΕΔΩ Στη δεύτερη δημόσια παρέμβασή του μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε, την Πέμπτη (11/4), ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Για τα σχέδιά του για το μέλλον, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός είπε: «Παραιτήθηκα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκα από αυτό που έκανα εδώ και 15 χρόνια, με πολύ έντονους ρυθμούς στη πρώτη γραμμή. Δεν έχω παραιτηθεί όμως από την πολιτική».

Τα highlights της πρώτης ημέρας

Οι κορυφαίες παρεμβάσεις της πρώτης ημέρας του Φόρουμ περιλάμβαναν ειδήσεις για την οικονομία, με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, να υπόσχεται μέτρα και φοροελαφρύνσεις 870 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025 για την ενίσχυση των εισοδημάτων.

Παράλληλα, έδωσε την είδηση πως αν οι τράπεζες δεν ρίξουν τις τιμές για τις συναλλαγές με POS θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

"Καμπανάκι" για το μοντέλο ανάπτυξης έκρουσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Eurobank, Γιώργος Ζανιάς. Τη μεγάλη σημασία που έχει η μετάβαση στην πράσινη οικονομία υπογράμμισαν τρεις ηγετικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας οικονομίας, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Mathias Cormann, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας και Οικονομικών, Paolo Gentiloni και η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και Πρόεδρος της Neptune Lines, Μελίνα Τραυλού, κατά την πρώτη ημέρα του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Στον κύκλο "Δικαιοσύνη, μεταρρυθμίσεις και τεχνική νοημοσύνη", στο πλαίσιο των σημερινών εργασιών του 9ου Οικονομικού Forum Δελφών, συμμετείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία «να πάρει όλο τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, να τον πετάξει και να κάνει έναν νέο από τη αρχή».

Δικαιωμένος δήλωσε από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, ο οποίος επέμεινε πως πρέπει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, για τους λόγους που τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και τώρα το ΣτΕ του το επιτρέπει.

Ξεχωρίσαμε επίσης την τοποθέτηση του κ. Αντώνη Λαιμού, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε) και προέδρου της ENESEL S.A, ο οποίος τόνισε ότι «η Silicon Valley της ναυτιλίας είναι η Αθήνα, εκεί παίζεται το παιχνίδι».

Άξια αναφοράς και η ομιλία της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία επέμεινε στην άποψη πως δεν ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 η αιτία για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Το Reporter σάς προσφέρει πρόσβαση διαδικτυακά σε όλες τις αίθουσες του Φόρουμ και μπορείτει να παρακολουθήσετε τόσο σε live streaming όσο και on demand όλα τα πάνελ.

Artemis

Leto Karamanlis

Amphictyon Apollon Dionysos

Οι συζητήσεις του Φόρουμ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν γύρω από έξι κεντρικούς θεματικούς πυλώνες (Γεωπολιτική, Πλανήτης, Βιώσιμη Οικονομία και Χρηματοπιστωτικός τομέας, Μέλλον, Εκπαίδευση και Άνθρωποι), έχουν πάντοτε βασική επιδίωξη το γόνιμο διάλογο και την αναζήτηση λύσεων σε παλαιά και νέα προβλήματα και προκλήσεις.

Θα καταφέρει η ανθρωπότητα να ανατρέψει την πορεία της κλιματικής κρίσης; Ποια θα είναι η επίδραση των ευρωεκλογών στο μέλλον της Ευρώπης; Πώς η αναζωπύρωση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών αναδιαμορφώνει τον πολυ-πολικό κόσμο που αναδύεται; Πώς μετασχηματίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη την υγεία, την επιχειρηματικότητα, την αστική ανάπτυξη, την εργασία και την εκπαίδευση; Ποιο είναι το μέλλον της δημοκρατίας σε έναν μετα-δυτικό κόσμο; Πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης της Ανατολικής Μεσογείου από την ανάπτυξη υποδομών και την εξόρυξη υδρογονανθράκων; Πώς επηρεάζει ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Γάζα τις διεθνείς σχέσεις; Βιώνουμε έναν δεύτερο ψυχρό πόλεμο ή έναν (σιωπηλό) Τρίτο Παγκόσμιο;

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ

#DEF #Φόρουμ_των_Δελφών #Reporter #Live_streaming
Keywords
live, δειτε, τριτη, αλέξης τσίπρας, ριο 2016, live streaming, ελλαδα, energy, τραπεζες, head, sector, market, european, esm, email, συριζα, τσιπρας, ειδήσεις, χατζηδακης, eurobank, lines, forum, φλωριδης, αδαε, ΠΑΣΟΚ, ευπ, αθηνα, χρεοκοπια, reporter, artemis, leto, νέα, επηρεάζει, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, ολυμπιακοί αγώνες, γιωργος αγγελοπουλος, αλέξης τσίπρας, αιχμη, εργασια, ευπ, ηγεσια, ηνωμενο βασιλειο, οικονομια, ουκρανια, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, email, eurobank, αγωνες, αδαε, αδυναμια, αλεξανδρα, ανδρουλακης, αννα, γαζα, γινει, δευτερο, ευρω, ειπε, εκπαιδευση, ελλειψη, ενεργεια, εξι, επηρεάζει, επιθυμια, ζωης, ομιλια, κυβερνηση, νικο, νοημοσυνη, πεμπτη, πρασινη, προβληματα, σαββατο, συνεχεια, σχεδια, τιτλος, χρηστος, ασφαλεια, βηματα, energy, ενωση, forum, head, live streaming, κυριακου, leto, lines, μπροστα, market, reporter, sector, θεματα, ξεκινησε, european, ζανιας
Αναζητήσεις
oikonomiko-foroum-ton-delfon-deite-live-tin-triti-imera.htm
Τυχαία Θέματα