Οι κυρώσεις στη Ρωσία δίνουν... ώθηση στα κρυπτονομίσματα

Κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τετάρτη (23/2), στον απόηχο των κυρώσεων των ΗΠΑ στη Ρωσία για τη στάση της στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι η χώρα «έκοψε τη ρωσική κυβέρνηση από τη δυτική χρηματοδότηση» και απείλησε με σκληρότερα μέτρα εάν η Ρωσία «συνεχίσει την επιθετικότητά της».

Τα συμβόλαια

μελλοντικής εκπλήρωσης στην ασιατική και ευρωπαϊκή αγορά αυξήθηκαν την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων. Η οριακή ανάκαμψη των μετοχών μεταφράστηκε σε μεγάλες κινήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 5,8% στα 1,85 τρισ. δολάρια.

Παρά το άλμα της Τετάρτης, ορισμένοι αναλυτές της εν λόγω αγοράς είπαν ότι το τρέχον μακροοικονομικό κλίμα δεν ευνοεί τη διατήρηση των ανοδικών κινήσεων.

«Το τρέχον περιβάλλον που συνδυάζει την αβεβαιότητα γύρω από τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και τους γεωπολιτικούς κινδύνους, είναι πιθανό να συνεχίσει να επηρεάζει τις αγορές κρυπτονομισμάτων. Αναμένουμε ότι η αναταραχή στις αγορές θα συνεχιστεί ενώ οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, τα επιτόκια και οι κίνδυνοι πληθωρισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη», εξήγησε στο CoinDesk ο Τζόρντι Μουνιόθ, Διευθύνων Σύμβουλος της PotionLabs.

«Το Bitcoin έχει προσπαθήσει να διορθωθεί από επίπεδα κοντά στα χαμηλά του Φεβρουαρίου, αλλά ίσως δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο. Οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις ασκούν πίεση σε όλα τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία», σημείωσε από την πλευρά του ο Άλεξ Κουπτσίκεβιτς, ανώτερος οικονομικός αναλυτής της FxPro.

Την Τετάρτη, το Bitcoin ενισχύεται 3,95% στα 39.066,20 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 5,57% στα 2.744,26 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 9,08% στα 92,53 δολάρια, το LUNA της Terra «εκτοξεύεται» 14,96% στα 60,06 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 8,73% στο 0,947222 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 6,74% στα 17,48 δολάρια, το Dogecoin κινείται ανοδικά 4,54% στο 0,135300 δολάριο και το Shiba Inu ενισχύεται 9,48% στο 0,000027 δολάριο.

κρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαBitcoinethereum
Keywords
Τυχαία Θέματα