Οι κατευθυντήριες γραμμές των ΗΠΑ για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε νέες οδηγίες σχετικά με τις πολιτικές για τις θαλάσσιες μεταφορές ρωσικού πετρελαίου ενόψει του προγραμματισμένου ανώτατου ορίου τιμών στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η καθοδήγηση, η οποία συμπληρώνει τις πολιτικές του Ηνωμένου Βασιλείου , περιγράφει πώς οι πάροχοι υπηρεσιών των ΗΠΑ μπορούν να συνεχίσουν να μεταφέρουν ρωσικό θαλάσσιο

πετρέλαιο που φορτώθηκε πριν από τις 5 Δεκεμβρίου και να συμμορφώνονται με το ανώτατο όριο τιμής που επινοήθηκε από τις χώρες της G7, την ΕΕ και την Αυστραλία. Αυτός ο συνασπισμός κρατών στοχεύει να στερήσει από τη Ρωσία μια πηγή χρηματοδότησης για να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι το υπουργείο αναμένει από άλλες χώρες του συνασπισμού να εκδώσουν παρόμοιες οδηγίες τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εφαρμόσουν την πολιτική για το πλαφόν.

Η καθοδήγηση αναφέρει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών δεν θα τιμωρηθούν οικονομικά για τη μεταφορά αργού πετρελαίου ρωσικής προέλευσης που φορτώθηκε και αποσταλεί πριν από τις 12:01 π.μ. ET στις 5 Δεκεμβρίου και εκφορτώθηκε στο λιμάνι προορισμού πριν από τις 12:01 π.μ. ET στις 19 Ιανουαρίου. Η καθοδήγηση περιγράφει επίσης ένα «ασφαλές λιμάνι» από την επιβολή για τους παρόχους που ακολουθούν μια διαδικασία τήρησης αρχείων και βεβαίωσης που δείχνει ότι το πετρέλαιο αγοράστηκε με ή κάτω από το ανώτατο όριο τιμής.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ απαγορεύονται βάσει της πολιτικής, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου. Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν ότι έχουν ήδη δει στοιχεία ανακατεύθυνσης του προϊόντος από τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, οι οποίες δεν βρίσκονται πλέον στην αγορά για το ρωσικό πετρέλαιο.

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί στα 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το επόμενο έτος.

Ο Συνασπισμός ανώτατου ορίου τιμών δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το πόσο θα περιοριστεί η τιμή του πετρελαίου, αλλά το ανώτατο όριο θα καθοριστεί μετά από μια «τεχνική άσκηση» που θα διεξαχθεί από τον συνασπισμό, σύμφωνα με την καθοδήγηση. Η απόφαση θα ληφθεί «τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

ΗΠΑΠΕΤΡΕΛΑΙΟΡωσίαπλαφόν
Keywords
Τυχαία Θέματα