Οι «φορομπήκτες» δεν θα κυβερνήσουν- Να μας πει η ΝΔ τι θα κάνει

10:48 1/6/2023 - Πηγή: Reporter

Από τις παραμονές των εκλογών της 21ης Μαϊου μέχρι και τώρα που οδεύουμε πια στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία έχει ντυθεί... τροχονόμος και ρυθμίζει την κυκλοφορία των κομματικών προγραμμάτων.

Καλόμαθε με την περίπτωση Κατρούγκαλου που αποδεδειγμένα έκανε ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ

και πλέον το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. Με το που ακούσει πολιτικό της αντίπαλο να ψελλίσει οποιαδήποτε κουβέντα περί αύξησης φόρων, ακόμα κι αν αυτή αφορά τον Βαρδινογιάννη ή τον... Ροκφέλερ, η ΝΔ πετάγεται και δείχνει με το δάχτυλο τους «κακούς» που θέλουν να ακολουθήσουν «φορομπηχτικές» πολιτικές σε βάρος της μεσαίας τάξης!

Δικαίωμά της θα πει κανείς, αλλά υποχρέωση μας εμάς των δημοσιογράφων από την άλλη να ζητάμε από τη ΝΔ να μας πει πώς θα κυβερνήσει. Γιατί αυτή θα κυβερνήσει. Οι εκλογές του Μαϊου ξεκαθάρισαν το τοπίο. Ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει τσουνάμι φόρων στην κοινωνία δεν πρόκειται να το κάνει γιατί απλούστατα δεν θα κυβερνήσει.

Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θα κυβερνήσουν και μάλιστα εκτός απροόπτου με άνετη αυτοδυναμία.

Ας σταματήσουν λοιπόν να το παίζουν διαιτητές που σφυρίζουν τα φάουλ του αντιπάλου και να μιλήσουν για το δικό τους πρόγραμμα. Γιατί η αλήθεια είναι πως μοιάζει κάπως... ύποπτο που δεν μιλούν καθόλου για το πρόγραμμά τους και πάνε συνέχεια την κουβέντα στους άλλους. Από τον κακό ΣΥΡΙΖΑ περάσαμε στο κακό ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, προκειμένου να μη γίνει κανένα επικοινωνιακό λάθος σαν αυτά που καταγγέλλει, η Νέα Δημοκρατία στην οικονομία δεν έχει κάνει καμία συγκεκριμένη εξαγγελία. Υπάρχει μία γενική αναφορά για μείωση εισφορών, αλλά δεν ξέρουμε πότε. Λέει ότι θα βάλει τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης και θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις. Γενικά. That’s all.

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά καθαρή εντολή για να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θέλει. Ξέρει κανείς άραγε για τι μεταρρυθμίσεις μιλάει; Γενικόλογα και αυτά. Θα αναμορφώσει λέει το σύστημα υγείας, θα συγκρουστεί με το... βαθύ κράτος και θα συνεχίσει την ψηφιακή διακυβέρνηση που είδαμε πόσο ευάλωτη είναι με την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι η πρωτιά έχει ουσιαστικά κριθεί, γι’ αυτό και δεν έχει νόημα να γίνει debate. Γιατί, λοιπόν ασχολείται συνέχεια με το τι λένε οι άλλοι και δεν μας λέει αυτός τι θα κάνει...;

Εμπεδώσαμε ότι δεν θα αυξήσει φόρους... ΟΚ. Πώς, όμως, θα αυξηθούν οι μισθοί από τα 780 στα 950 ο βασικός και από τα 1.100 στα 1.500 ο μέσος, όπως υπόσχεται; Με προεδρικό διάταγμα;

Πώς θα πέσουν οι τιμές; Γιατί δεν μας λέει; Προς το παρόν το μόνο μέτρο που έχει ανακοινώσει είναι ότι ίσως δώσει παράταση στο market pass.

Πώς θα επιστρέψει το μέρισμα της ανάπτυξης στην κοινωνία, όπως διαρκώς υπογραμμίζει, από τη στιγμή που ξεκινούν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα;

Πώς θα επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος από τη στιγμή που δεν μας το επιτρέπει πια η Κομισιόν;

Πώς θα διαχειριστεί τη μετάβαση στην οικονομία μηδενικών ρύπων;

Θα κάνει κάτι με τα ενοίκια που έχουν φτάσει σε επίπεδα Παρισιού;

Θα μειωθεί το αφορολόγητο σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα;

Υπάρχουν πολλά ακόμα ερωτήματα. Αλλά μην πέσουν μαζεμένα. Ας απαντήσουν αρχικά σε αυτά, «κοστολογημένα», όπως τους αρέσει να λένε για τα άλλα κόμματα.

Αρκετά με τις υποδείξεις. Εκλογές έγιναν και ο λαός αποφάσισε. Δεν κρίνεται στις 25 Ιουνίου ποιος θα μας κυβερνήσει. Αυτό το ξέρουμε από τις 21 Μαϊου. Συνεπώς, πρωτίστως μας νοιάζει να μάθουμε τι έχει στο πρόγραμμά του αυτός που θα κυβερνήσει. Κι αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, ένα μικρό σχόλιο για τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος δεν βλέπει γιατί είναι κακό να πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μία τεράστια αυτοδυναμία και θεωρεί παράλογες τις σχετικές αναφορές της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σκέρτσος σημειώνει μάλιστα πως και το ΠΑΣΟΚ το 1996, το 2000 και το 2009 είχε εκλεγεί με ποσοστά πάνω από 40%. Πολύ σωστά θυμάται. Θυμάται, όμως και το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Σίγουρα δεν ήταν το 20% του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το 11,6% του ΠΑΣΟΚ.

Συνεπώς, οι ισορροπίες δεν είναι συγκρίσιμες με το παρελθόν και ιδιαίτερα η κυβέρνηση ΝΔ που «κουβαλάει» κι ένα σκάνδαλο υποκλοπών στην πλάτη της, θα ήταν καλό να έχει μία ισχυρή αντιπολίτευση να την ελέγχει.

ΝΔεκλογές 2023ΠασοκεκλογέςφοροιΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣμερίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι «φορομπήκτες» δεν θα κυβερνήσουν- Να μας πει η ΝΔ τι θα κάνει,