Ο Πούτιν ανακοινώνει ανεξαρτητοποίηση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ-Πληροφορίες για εκρήξεις

Μετά την πρωινή αισιοδοξία στον απόηχο της πληροφορίας για σύνοδο κορυφής Μπάιντεν - Πούτιν η μέρα δεν εξελίσσεται καλά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι θα λάβει εντός της ημέρας την απόφαση για την αναγνώριση δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία.

Η απόφαση στο ζήτημα της αναγνώρισης από την Ρωσία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» θα ληφθεί σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος,

ο οποίος θα απευθύνει διάγγελμα στον ρωσικό λαό.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι πρέπει να αναγνωρισθεί η ανεξαρτησία των δύο αυτών δημοκρατιών και φαίνεται πως αυτή την απόφαση έχει λάβει ο Ρώσος Πρόεδρος.

Πληροφορίες για εκρήξεις και ανησυχία της Δύσης

Στο μεταξύ το κλίμα που μεταφέρεται από τα μέτωπα στα ουκρανικά σύνορα με τη Ρωσία είναι ανησυχητικό. Λίγο μετά τις 18.00 (ώρα Ελλάδας) μεταδόθηκαν από το Reuters πληροφορίες για εκρήξεις.

Οι ανησυχίες της Δύσης ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία έχουν ενισχυθεί προσφάτως, καθώς ρωσικές στρατιωτικές μονάδες βρίσκονται τώρα «σε ετοιμότητα» για μια ευρείας κλίμακας εισβολή και το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο, είπαν τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι δυτικών χωρών.

Τρεις Δυτικοί αξιωματούχοι, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, είπαν ότι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας, βρίσκονται τώρα «σε ετοιμότητα» για εισβολή, ενώ προηγουμένως είχαν τοποθετηθεί για εισβολή.

Είπαν, επίσης, πως δεν γνωρίζουν εάν ο πρόεδρος Πούτιν έχει (ή όχι) ήδη διατάξει μια εισβολή, όμως εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με μια αύξηση (των στρατευμάτων), στο πλαίσιο προβοκάτσιας, στις περιοχές των ανταρτών, που στηρίζουν οι Ρώσοι, στην Ουκρανία.

Μοναδική αχτίδα φωτός η συνάντηση Μπλίνκεν - Λαβρόφ, που ορίστηκε για τις 24 Φεβρουαρίου.

ΕΚΡΗΞΕΙΣΠουτινΝτονέτσκΛΟΥΓΚΑΝΣΚΡωσίαΟυκρανία
Keywords
Τυχαία Θέματα