Ο πληθωρισμός «πλήγωσε» τη Wall Street-Δεύτερη σερί πτώση του Dow

Ανησυχία έφεραν στις τάξεις των επενδυτών τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, τα οποία θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την απόφαση της Federal Reserve για το αν θα αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια στην επόμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή των ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 14 μήνες, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές της βενζίνης, αλλά η ετήσια άνοδος του υποκείμενου πληθωρισμού ήταν η μικρότερη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Σημειώνεται

ότι ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 4,3% σε ετήσια, έναντι εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 0,2% και 4,3% αντίστοιχα. Οι αξιωματούχοι της Fed εστιάζουν περισσότερο στον δομικό πληθωρισμό, καθώς παρέχει καλύτερη ένδειξη σχετικά με το πού οδεύει συνολικά ο πληθωρισμός μακροπρόθεσμα.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, οι επενδυτές «βλέπουν» πλέον 97% πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο και 61% πιθανότητα παύσης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool. Παράλληλα, η Fed είναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια πριν από την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου του επόμενου έτους, αναφέρει δημοσκόπηση του Reuters.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,20% και έκλεισε στις 34.575,53 μονάδες. Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική πτώση του βιομηχανικού δείκτη. Η 3M ήταν η μεγάλη χαμένη στον Dow Jones, σημειώνοντας πτώση άνω του 5%. Από την πλευρά της, η μετοχή της Caterpillar έχασε περισσότερο από 2%. Αντίθετα, ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 4.467,44 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,29% στις 13.813,59 μονάδες.

Σε πτωτικό έδαφος έκλεισαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, διαγράφοντας προηγούμενα κέρδη που τροφοδοτήθηκαν από την πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για πιθανό παγκόσμιο έλλειμμα εφοδιασμού το τέταρτο τρίμηνο. Στο μεταξύ, η έκθεση της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ έδειξε εβδομαδιαία άνοδο των εγχώριων αποθεμάτων αργού μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες πτώσης.

Το αργό πετρέλαιο WTI παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 32 cents ή 0,4% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 88,52 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο πετρελαίου τύπου brent έχασε 0,2% στα 91,88 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.

Σε νέο χαμηλό τριών εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός, σημειώνοντας την δεύτερη σερί συνεδρίαση υποχώρησης. Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 2,60 δολάρια ή 0,1% στα 1.932,50 δολάρια ανά ουγγιά, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Αυγούστου.

Το ασήμι Δεκεμβρίου έχασε 0,9% στα 23,18 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε σχεδόν σταθερά στα 3,79 δολάρια ανά λίβρα.

WALL STREET ΗΠΑDow JonesΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςτιμές καταναλωτήFEDERAL RESERVE
Keywords
Αναζητήσεις
o-plithorismos-pligose-ti-wall-street-defteri-seri-ptosi-tou-dow.htm
Τυχαία Θέματα