Ο Μάο και ο Καρράς στη ΔΕΘ

Με Βασίλη Καρρά απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα σενάρια που τον θέλουν να μετακινείται εντός του 2024 σε ευρωπαϊκό πόστο.

Είναι αλήθεια πως το όνομα Μητσοτάκη έχει "ακουστεί" στις Βρυξέλλες, τόσο για την Κομισιόν, όσο και για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαψεύδει πως εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ,

ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με στίχο από τραγούδι του βορειοελλαδίτη λαϊκού αοιδού, Βασίλη Καρρά.

«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω», ήταν η ατάκα Μητσοτάκη για ενδεχόμενη θέση στα ευρωπαϊκά όργανα.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Θέλω να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα".

Αναφορές και στον Μάο

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη φορά αντί για στίχους λαϊκού τραγουδιού χρησιμοποίησε μια φράση του Μάο Τσε Τουνγκ.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως δεν του επιτρέπεται να εκφράζει γνώμη για εσωκομματικές διεργασίες σε αντίπαλα κόμματα.

Συνεπώς, δεν απάντησε ποιο πρόσωπο προτιμά ο ίδιος να έχει απέναντί του. Χρησιμοποίησε, όμως, τη φράση του Μάο Τσε Τουνγκ «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» για όσα συμβαίνουν.

Πρόσθεσε ακόμα πως "προσβλέπω σε μία αντιπολίτευση που θα μάθει από τα λάθη της και θα ασχολείται περισσότερο με την ουσία, παρά με την επικοινωνία".

Σε συμπληρωματική ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα έχει κλείσει είπε τα εξής: «Δεν μπορώ να κάνω κρίση για τον κ. Τσίπρα, αυτά θα τα απαντήσει η ίδια η ζωή».

ΜητσοτακηςΚαρράςΝΔΔΕΘΕυρώπηΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
o-mitsotakis-erminefse-vasili-karra-sti-synentefxi-typou-sti-deth.htm
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Βασίλη Καρρά, Τύπου, ΔΕΘ,mitsotakis, vasili karra, typou, deth